Nieuws

Feyenoord schrijft beloftenelftal in voor reserve-competitie

on

Feyenoord heeft voor volgend seizoen het beloftenelftal ingeschreven voor dezelfde competitie als waar het dit seizoen in uitkomt. Technisch directeur Martin van Geel laat aan RTV Rijnmond weten dat de club verplicht is een tweede elftal in competitieverband te hebben in verband met de licentie-eisen die de KNVB stelt aan betaald voetbal-organisaties.

.

Feyenoord 2 (het voormalige Jong Feyenoord) speelt dit seizoen in de zogenaamde reserve competitie. Dit is een competitie voor clubs die met hun beloftenelftal niet meedoen aan de voetbalpiramide. Feyenoord heeft er volgens Van Geel bewust voor gekozen om dat ook volgend seizoen te doen: ‘Onze keuze is mede ingegeven door het feit dat wij slechts 35 contractspelers hebben en er komend seizoen naast de eredivisie- en bekerwedstrijden minimaal zes Europa League-duels gespeeld moeten worden.’

.

De reserve competitie kent dit seizoen twee divisies. Feyenoord 2 speelt in de hoogste divisie en plaatste zich voor de kampioenspoule. Of de reserve competitie er volgend seizoen hetzelfde uit ziet als deze jaargang is volgens Van Geel op dit moment nog niet bekend. Naast de duels in de reserve competitie zal Feyenoord 2 regelmatig oefenwedstrijden spelen.

.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login