FEYENOORD RUIM LANGS ADO DEN HAAG IN BENEFIETWEDSTRIJD

Feyenoord heeft de Benefietwedstrijd voor ‘Support Casper’ overtuigend gewonnen. In De Kuip werd ADO Den Haag woensdagavond met 4-0 verslagen door goals van Jens Toornstra, Bilal Basaçikoglu, Sam Larsson en Dylan Vente.

Hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst kon voor de Benefietwedstrijd niet beschikken over liefst negen internationals, maar zag dat hun vervangers het prima deden in De Kuip. ADO Den Haag werd fel bestreden en dat leverde Feyenoord een aantal dotten van kansen op. Onder anderen Dylan Vente en Tyrell Malacia probeerden het in de beginfase van de wedstrijd, maar waren onfortuinlijk.

Jens Toornstra mocht dan over geluk weer niet klagen, toen hij de bal in de twintigste minuut na slordig uitverdedigen van de ADO-defensie zo in zijn voeten geschoven kreeg. De middenvelder, oud-speler van de club uit Den Haag, benutte dat buitenkansje en liet doelman Indy Groothuizen kansloos met een geplaatst schot in de rechterhoek: 1-0.

Bal door de benen

Nog geen minuut later verdubbelde Bilal Basaçikoglu de voorsprong. Feyenoord kreeg de bal opnieuw op een presenteerblaadje aangereikt van de tegenstander, bracht de buitenspeler in stelling en die kapte zich in het strafschopgebied knap vrij. Met een bal door de benen van Groothuizen tekende Basaçikoglu voor de 2-0.

Sam Larsson keerde in de Benefietwedstrijd terug in de basiself na een hamstringblessure en wilde zijn rentree duidelijk bekronen met een doelpunt. Daar kreeg de Zweed een paar mogelijkheden voor, maar de eerste twee (schot van afstand en open kans na terugleggen van Vente) liet hij onbenut. Bij zijn derde poging was het wel raak. De bal kwam na een vlugge combinatie tussen Toornstra, Vente en Emil Hansson voor de voeten van Larsson, die in een keer uithaalde en de 25.000 Feyenoord-supporters voor de derde keer deze woensdagavond liet juichen.

Het legioen mocht na rust zelfs nog een vierde keer juichen, nadat Vente in de 64ste minuut een voorzet van invaller Joël Zwarts binnen had gewerkt. Onder 19-speler Zwarts was niet de enige die zijn officieuze debuut beleefde. Ook talenten Boyd Reith, Noah Lewis en Daudé van der Kust maakten na rust hun opwachting, terwijl derde doelman Ramon ten Hove ook voor het eerst zijn kunsten mocht vertonen in De Kuip.

SMS-actie

Vente tekende daarmee voor de eindstand in de Benefietwedstrijd voor Stichting ‘Overleven met Alvleesklierkanker’, die zich met de campagne ‘Support Casper’ inzet voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker. Support jij Casper? Dat kan ook na de Benefietwedstrijd nog door mee te doen aan de SMS-actie. Als je CASPER sms’t naar 4333, doneer je automatisch en eenmalig €3.

Bron: Feyenoord