Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-4 IN DEVENTER

on

Feyenoord heeft zich zaterdagavond gerevancheerd tegen Go Ahead Eagles. Drie dagen na de bekeruitschakeling wist de ploeg van trainer Fred Rutten de Deventenaren wel te verslaan in competitieverband: 0-4. Feyenoord kwam na een half uur spelen op voorsprong door een eigen doelpunt van Giliano Wijnaldum, waarna Jens Toornstra kort voor rust voor de 0-2 tekende. Het karwei werd na rust afgemaakt door Colin Kazim-Richards, die de mooiste treffer van de avond voor zijn rekening nam, en Mitchell Te Vrede.

Als Rutten voorafgaand aan het duel in Deventer tijdens zijn wedstrijdbespreking met zijn spelers ergens op zal hebben gehamerd, dan is dat om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Drie dagen eerder tijdens het bekerduel lag de bal immers al na amper twee minuten spelen achter doelman Kenneth Vermeer, terwijl ook in de wedstrijden daarvoor tegen Ajax, Sevilla FC in de Europa League en Willem II telkens in een zeer vroeg stadium een tegentreffer werd geïncasseerd door Feyenoord.

Wat dat betreft kon de hoofdtrainer tevreden toezien hoe Feyenoord vanaf de eerste minuut bij de les was en het duel onder controle had. De ploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bjorn Kuipers het initiatief, terwijl het gedurende de volledige eerste 45 minuten slechts één kans voor de thuisploeg hoefde toe te staan. Dat was na ruim een half uur spelen, toen Giliano Wijnaldum de bal steenhard in de richting van de linkerbovenhoek kopte. Gelukkig voor de Rotterdammers was Luke Wilkshire attent en kopte de Australiër de bal van de doellijn.

Een doelpunt voor Go Ahead Eagles was op dat moment ook verre van verdiend geweest, omdat Feyenoord sterker was dan de thuisploeg en het overwicht ook had omgezet in een voorsprong. Go Ahead-verdediger Giliano Wijnaldum gaf voordat Lex Immers bij de bal kon het laatste zetje, waardoor de Rotterdammers voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen Willem II weer een doelpunt kon noteren. Het scheelde niet veel of daar kwam vrijwel direct nog een treffer bij, maar Colin Kazim-Richards zag zijn spectaculaire omhaal rakelings voorlangs gaan.

Dat Feyenoord toch nog voor rust de voorsprong verdubbelde, was het gevolg van een uitstekende aanval. Elvis Manu, die veel dreiging in zijn spel had en continu zijn directe tegenstander de baas was, draaide zich vrij aan de linkerkant en legde de bal na een versnelling panklaar voor Jens Toornstra, die van dichtbij binnen knikte. De middenvelder maakte daarmee zijn eerste officiële doelpunt voor Feyenoord en zorgde er bovendien voor dat zijn ploeg met een uitstekend gevoel aan de thee kon.

De wijze waarop er in de eerste helft was gevoetbald opgeteld bij de comfortabele voorsprong zorgde duidelijk voor zelfvertrouwen in de ploeg, zo bleek vooral uit het positiespel dat in het eerste gedeelte na rust werd vertoond. Het wachten was daardoor op een volgend doelpunt voor Feyenoord, dat er uiteindelijk ook kwam via de voet van Kazim-Richards. Met een geweldige uithaal uit de draai knalde hij de bal van zo’n 25 meter in de bovenhoek. Met het fenomenale schot van de spits was het duel definitief in Rotterdams voordeel beslist.

Hoewel Go Ahead-aanvoerder Jop van der Linden vanuit dezelfde positie als waar hij woensdag trefzeker was nog een vrije trap tegen de paal kegelde, kwam Feyenoord met een 0-3 voorsprong op zak geen moment meer in de problemen. De ploeg bleef rustig en liep in de slotfase zelfs nog verder uit. Manu was de defensie van de thuisploeg andermaal te slim af en behield oog in oog met doelman Erik Cummins keurig het overzicht, waarmee hij de ingevallen Mitchell Te Vrede een niet te missen kans bood. De aanvaller bepaalde de eindstand op 0-4, waarna Feyenoord eindelijk weer eens met de zoete smaak van een overwinning het veld af stapte.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-4
Scoreverloop:
29’ 0-1 Wijnaldum (eigen doelpunt)
41’ 0-2 Toornstra
58’ 0-3 Kazim-Richards
88’ 0-4 Te Vrede

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Lambooij (Go Ahead Eagles), Nelom, Te Vrede (Feyenoord)

Opstellingen
Go Ahead Eagles: Cummins, Van Ooijen (63’ Rijsdijk), Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Nieuwpoort, Overgoor, Duits (75’ Lambooij); Reimerink (46’ De Bondt), Kolder en Lewis.
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire (78’ Karsdorp), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra (89’ Basaçikoglu), Kazim-Richards (83’ Te Vrede) en Manu

Bron: Feyenoord.nl

IMG_5296.PNG

You must be logged in to post a comment Login