Nieuws

Feyenoord rekent ook volgend seizoen op volle Kuip

on

Feyenoord is niet bang dat De Kuip volgend seizoen minder vol is door de sportieve crisis en de bestuurlijke onrust. Een woordvoerder van de Rotterdammer wijst op de hondstrouwe aanhang.

Volgens Feyenoord valt over de verkoop van de seizoenkaarten voor volgend seizoen nog niet veel te zeggen. “Uiteraard gaat het makkelijker en sneller na een topjaar”, zegt de woordvoerder in het Algemeen Dagblad. “De ervaring leert echter ook dat de schommelingen zich eigenlijk altijd binnen de bandbreedte van circa 28.000 tot 33.000 begeven. Het Legioen is nu eenmaal zeer trouw.”

Bovendien betekent minder seizoenkaarten niet automatisch minder inkomsten, benadrukt Feyenoord. “Want als de club vervolgens een goed seizoen draait, ontstaat dan weer vraag naar meer losse kaarten, die per saldo meer opleveren.”

Op zakelijk vlak hebben de teleurstellende prestaties niet meteen gevolgen, omdat vaak sprake is van meerjarige overeenkomsten. “Bovendien zien we aan de zakelijke kant dezelfde loyaliteit als bij Het Legioen. Op het gebied van sponsoring gaan we, in tegenstelling tot veel andere clubs, de afgelopen jaren zelfs steeds omhoog. De totale omzet, zonder Europees voetbal en transfers, is de afgelopen vier jaar gestegen van circa 50 naar 68 miljoen euro.”

Feyenoord ziet wel dat de inkomsten uit merchandising teruglopen. “Maar Feyenoord blijft ook in mindere perioden breed aanspreken. Zo trekt de club met Ajax nog steeds verreweg de meeste tv-kijkers, op echt grote afstand gevolgd door alle anderen. Dat zien sponsors ook.”

Je seizoenkaart verlengen? KLIK HIER

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login