Nieuws

Feyenoord past uitvak aan in Europa League

on

Naar aanleiding van de ongeregeldheden voorafgaand aan het thuisduel met Standard Luik gaat Feyenoord de situatie rondom het uitvak aanpassen voor de duels met Rijeka en Sevilla in de Europa League. Voor het duel met de Belgen braken fans van Luik door de hekken heen om de confrontatie te zoeken met supporters van Feyenoord.

Door handelend optreden van stewards en weinig animo onder de Rotterdamse aanhang, bleven grootschalige rellen uit. Toch besluit de directie van Feyenoord dat voor de volgende duels in Europa een andere oplossing moet komen voor het huisvesten van fans van de bezoekende partij.

Bij het thuisduel met Standard Luik had de club hekken geplaatst en deze met tie wraps aan elkaar vastgemaakt. Nog voor de wedstrijd begon hadden aanhangers van de Belgische club al een opening in het hek gevonden om massaal uit te breken.

De gesloopte hekken door de fans van Standard Luik leveren Feyenoord geen boete op. De hekken zijn voorafgaand aan duel goedgekeurd, zo staat ook te lezen in het disciplinaire rapport van de UEFA. De Europese voetbalbond start wel een onderzoek naar afgestoken vuurwerk en publiek op op de trappen in De Kuip bleef staan.

De UEFA onderzoekt ook het gedrag van de fans van Standard Luik, maar de boete die daar uit voort zal komen gaat, uiteraard, richting België.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8428.PNG

You must be logged in to post a comment Login