Nieuws

Feyenoord pas later gehuldigd bij kampioenschap op 7 mei tegen Excelsior

on

Het AD.nl meldt dat wanneer Feyenoord op zondag 7 mei kampioen wordt, een dag later nog geen huldiging volgt op de Coolsingel. Volgens ingewijden van de krant is het te ingewikkeld en duur om dat mogelijk te maken.

Feyenoord kan op zondag 7 mei kampioen worden, maar dan moet PSV de avond ervoor punten verspelen tegen Sparta, én moet Feyenoord zelf winnen bij Excelsior.

Omdat daar teveel onzekerheden in zitten, vinden gemeente en politie het volgens ingewijden niet verantwoord om alles daarvoor in gereedheid te brengen. Het gaat om grote hoeveelheden materieel, beveiligingspersoneel en politieagenten die daarvoor beschikbaar moeten zijn.

Spelers en supporters zullen bij een kampioenschap op 7 mei dus nog even moeten wachten op de balkonscene op de Coolsingel. Gemeente en politie houden in elk geval wél serieus rekening met een huldiging op 15 mei, de dag na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahed Eagles. Woordvoerders van het college wilden maandagavond niet reageren op het bericht.

Vermoedelijk heeft het besluit ook te maken met de enorme druk op politie en gemeentepersoneel. In korte tijd vinden de marathon, Koningsdag, de bekerfinale én de huldiging in de stad plaats.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply