Nieuws

Feyenoord pakt punt in Moskou

on

Feyenoord heeft donderdagavond in de Europa League een punt gepakt bij CSKA Moskou. In Rusland speelden de Rotterdammers in groep K met 0-0 gelijk. Een domper in de VEB Arena was de rode kaart voor de Deense spits Nicolai Jørgensen.

Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord beter voor de dag. Sterker nog, via Jørgensen en Bart Nieuwkoop kregen de Rotterdammers goede kansen. Met zijn linkerbeen stuitte Nieuwkoop eerst op CSKA Moskou-doelman Igor Akinfeev en enkele seconden later kwam Jørgensen een teenlengte te kort om de bal in het doel te tikken.

In de blessuretijd van de eerste helft had het altijd 0-1 moeten worden. Orkun Kökcü gaf de bal aan de linkerkant goed voor, maar Feyenoord-back Nieuwkoop kopte recht op Akinfeev af. 

Jørgensen kreeg in de 48e minuut een tweede gele kaart. Hij ging te hard en met wapperende armen het duel in, waarna de Deense spits met een rode kaart van het veld kon vertrekken.

In ondertal was Feyenoord nog één keer gevaarlijk. Bryan Linssen kreeg vijf minuten voor tijd vanaf de rechterkant de bal aangespeeld van Nieuwkoop, waarmee hij één op één stond met doelman Akinfeev.

Doordat Dinamo Zagreb met 3-0 bij Wolfsberger AC won, stijgt Feyenoord in de groep naar de tweede plek met vijf punten uit vier duels.

Stand groep K van de Europa League:
1. Dinamo Zagreb 4-8 (+4)
2. Feyenoord 4-5 (-1)
3. Wolfsberger AC 4-4 (-1)
4. CSKA Moskou 4-3 (-2) 

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login