Nieuws

Feyenoord op jacht naar eerste uitzege van seizoen

on

Dankzij de dertien punten die Feyenoord in de afgelopen vijf duels veroverde, vond de ploeg de afgelopen weken de aansluiting bij de top van de eredivisie. Hoewel komende tegenstander Vitesse beduidend hoger genoteerd staat dan de ploegen waartegen die goede resultaten werden geboekt, vindt trainer Ronald Koeman het te ver gaan om het duel van zondag te bestempelen als een eerste echte test. ‘Gezien de resultaten in deze competitie is elke wedstrijd een test. Voor ons is het belangrijk dat we de lijn van de afgelopen weken doortrekken’, zo zei hij vrijdag in De Kuip.

‘Het duel met Vitesse is voor ons een uitgelezen kans om te laten zien dat we op de goede weg zijn’
Ronald Koeman
Niet alleen de resultaten van Feyenoord waren de voorbije weken goed te noemen, ook in het veldspel van de Rotterdammers was een duidelijke vooruitgang te zien. Volgens de hoofdtrainer staat het één niet los van het ander. ‘Met overwinningen neemt het zelfvertrouwen toe, waardoor we ook beter gaan voetballen. Het duel met Vitesse is voor ons een uitgelezen kans om te laten zien dat we op de goede weg zijn.’

Dat Vitesse afgelopen woensdag de kans had om de koppositie te pakken en evenals vorig seizoen bovenin de eredivisie meedoet, wekte bij Koeman geen verbazing. ‘De club is goed bezig. Het elftal beschikt over een aantal nieuwe en jonge jongens, waarmee een elftal is neergezet dat aardig voetbal speelt. Ik verwacht dat Vitesse zich zal mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Ook daarom is het zondag een interessante wedstrijd.’

In aanloop naar het duel in Arnhem benadrukte Koeman nog eens dat het afnemen van de aanvoerdersband van Stefan de Vrij niets te maken heeft met de extra individuele trainingen die door de verdediger werden gevolgd, in tegenstelling tot berichten in diverse media. ‘Er is niets op tegen als spelers extra energie steken in hun ontwikkeling, maar dat moet wel in overleg met de club. Wij bieden een programma aan dat in onze ogen voldoende is voor hun ontwikkeling. Daar hoort ook een vrije dag bij, die bedoeld is om te herstellen. Dat hebben we uitgebreid besproken in de groep.’

Koeman beslist na de afsluitende training van zaterdag of hij Joris Mathijsen opneemt in de wedstrijdselectie. De verdediger hervatte afgelopen woensdag de training, nadat hij het duel met ADO Den Haag wegens rugklachten aan zich voorbij moest laten gaan.

DE TEGENSTANDER

Voor Vitesse stond afgelopen woensdag tijdens het inhaalduel met ADO Den Haag meer op het spel dan alleen drie punten. Met een overwinning zou de ploeg van trainer Peter Bosz de koppositie in de eredivisie grijpen, iets wat dertien jaar geleden voor het laatst was gelukt na een volledige speelronde. Toen na negentig minuten de stofwolken van het moeilijk bespeelbare veld in Den Haag waren opgetrokken, stond echter een 2-1 zege in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

Met de nederlaag waarmee Vitesse terugkeerde naar Arnhem, verdween bovendien de euforie van de sensationele zege op aartsrivaal N.E.C. naar de achtergrond. De van Chelsea gehuurde Lucas Piazon, een negentienjarige Braziliaan die in korte tijd is uitgegroeid tot een van de smaakmakers van het elftal, tekende in blessuretijd voor de winnende treffer, waarmee hij alles en iedereen met een geelzwart hart in extase bracht.

Dat Vitesse afgelopen week een gooi kon doen naar de koppositie, was ook te danken aan de resultaten die voor de zege in de Gelderse derby werden geboekt. De prima overwinningen op PEC Zwolle en FC Twente maakten niet alleen duidelijk dat de ploeg evenals vorig seizoen moet kunnen meestrijden om de bovenste plaatsen op de ranglijst, maar ook dat Bosz er in korte tijd in is geslaagd een hecht team te smeden dat in staat is tot het spelen van aantrekkelijk voetbal.

Een blik op het programma leert dat zich interessante en belangrijke weken aandienen voor de Arnhemmers. Na de ontmoeting met Feyenoord van zondag treft de ploeg van Bosz met sc Heerenveen en Ajax nog twee tegenstanders die de ambitie hebben bovenin mee te draaien. Als Vitesse die wedstrijden goed doorkomt, is de kans aanwezig dat de ploeg zich op korte termijn alsnog koploper mag noemen.

Vitesse – Feyenoord
Zondag 6 oktober om 14.30 uur in de Gelredome
Scheidsrechter: Vink

Onderlinge ontmoetingen:

UIT:
01/09/2012 Vitesse – Feyenoord 1-0
20/11/2011 Vitesse – Feyenoord 0-4
06/02/2011 Vitesse – Feyenoord 1-1
09/08/2009 Vitesse – Feyenoord 0-0
30/11/2008 Vitesse – Feyenoord 1-1

THUIS
21/04/2013 Feyenoord – Vitesse 2-0
12/02/2012 Feyenoord – Vitesse 3-1
29/08/2010 Feyenoord – Vitesse 4-0
31/03/2010 Feyenoord – Vitesse 2-1
01/03/2009 Feyenoord – Vitesse 2-2

Bron: Feyenoord.nl

20131004-172945.jpg

You must be logged in to post a comment Login