Feyenoord ook op schot tegen FC Dordrecht: 5-0

Feyenoord heeft daags na de sterke seizoensopener tegen Vitesse (2-5 zege) opnieuw met ruime cijfers gewonnen. De reserves en jeugdspelers zetten FC Dordrecht in De Kuip met 5-0 opzij. Cole Bassett, Alireza Jahanbakhsh (2), Noah Naujoks en Aliou Baldé tekenden in het besloten oefenduel tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie voor de doelpunten.

De hoge pressing van Feyenoord werd FC Dordrecht al in de twaalfde minuut te machtig. Alireza Jahanbakhsh had daar al een rol in, maar Cole Bassett was van dichtbij de afmaker. Via de binnenkant van de linkerpaal opende hij de score. Jahanbakhsh verdubbelde de marge in de 35ste minuut door snoeihard een strafschop binnen te schieten, na een overtreding op Mimeirhel Benita: 2-0.

Die pegel via de onderkant van de lat was al mooi, maar dat kon zeker gezegd worden van de vrije trap die de Iraniër drie minuten later in de linkerbovenhoek ramde. Van een kleine dertig meter liet hij de keeper van Dordrecht kansloos. Na rust tilde Noah Naujoks de score naar 4-0, na een korte combinatie met Bassett, waarna het fraai slotakkoord voor invaller Aliou Baldé was. De buitenspeler vuurde de bal van dichtbij in de rechterkruising: 5-0.

Feyenoord komt komende zaterdag weer in actie. Die avond (21:00 uur aftrap) speelt het team de eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe Eredivisie-seizoen. De laatste kaarten zijn nu nog verkrijgbaar in de Online Ticketshop.

Feyenoord – FC Dordrecht 5-0
Scoreverloop:
12’ Cole Bassett 1-0
35’ Alireza Jahanbakhsh 2-0 (strafschop)
38’ Alireza Jahanbakhsh 3-0
52’ Noah Naujoks 4-0
83’ Aliou Baldé 5-0

Opstelling Feyenoord: Marciano; Benita, Valk (81’ Groen), Van der Zeeuw, Hartman (59’ Kleijn); Toornstra, Bassett, Dermane (46’ Hartjes); Jahanbakhsh (81’ Baldé), Naujoks, Taabouni.