Nieuws

‘Feyenoord ontvangt twintig miljoen euro van Postcode Loterij’

on

Feyenoord heeft ongeveer twintig miljoen euro ontvangen van de Postcode Loterij, terwijl dit geld bestemd was voor goede doelen. Dat blijkt uit onderzoek van Follow The Money. Een en ander verloopt via hoofdsponsor Qurrent en Boudewijn Poelmann.

Poelmann zou volgens Follow The Money de spil van het verhaal zijn. Hij is directeur van de Postcode Loterij en een van de Vrienden van Feyenoord, wat betekent dat hij aandelen in de Rotterdamse club bezit. In 2017 speelde hij een belangrijke rol in de keuze voor Qurrent als nieuwe hoofdsponsor voor Feyenoord.

Dat het noodlijdende Qurrent hoofdsponsor van de Rotterdammers kon worden was een verrassing. Na onderzoek blijkt echter dat het groene-energiebedrijf uit Amsterdam de miljoenen die het in Feyenoord steekt krijgt van de stichting Doen. Deze stichting is verantwoordelijk voor het verdelen van miljoenen van onder meer de Postcode Loterij onder goede doelen.

Na onderzoek van Follow The Money bleek ook dat Poelmann persoonlijk aandrong op de sponsordeal met Qurrent, tegen de zin van zowel het bedrijf als diens klanten. Samen met het feit dat Poelmann directeur is van de Postcode Loterij rijst de vraag of er sprake is van ongeoorloofde bemoeienis. Poelmanns woordvoerder noemt het artikel ‘erg suggestief’ en zegt dat er geen bewijs is.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou