Nieuws

Jeugdopleiding ontvangt ruim één miljoen van VriendenLoterij

on

De jeugdopleiding van Feyenoord kan een bedrag van ruim één miljoen euro tegemoet zien, dat in 2013 in de VriendenLoterij bijeen is gespeeld door supporters van Feyenoord. Op het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij nam hoofd jeugdopleiding Damien Hertog donderdagavond in de Grote Kerk in Amsterdam de bijbehorende cheque in ontvangst, ter waarde van maar liefst 1.045.363 euro. Het bedrag is de opbrengst over het jaar 2013 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij die meespelen voor de jeugdopleiding van Feyenoord.

De opbrengst van de loten voor de Feyenoord Academy is een record: nooit eerder ontving de club zo’n hoog bedrag van de VriendenLoterij. Tevens ontving een jeugdopleiding van een Nederlandse BVO nooit eerder een bedrag boven de miljoen euro.

Hertog reageerde vanuit Amsterdam verheugd op de recordopbrengst en liet weten dat deze op Varkenoord goed besteed zal worden. ‘We zijn iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag enorm dankbaar’, zei hij. ‘Het is een eer om als eerste jeugdopleiding in Nederland een bedrag van meer dan een miljoen euro in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast spreekt het voor zich dat dit bedrag een zeer welkome financiële impuls is voor de Academy. Hiermee kunnen we het programma dat we onze jeugdspelers aanbieden verder ontwikkelen en verbeteren.’

In onderstaand overzicht is te zien welke bedragen Feyenoord de afgelopen jaren ontving vanuit de samenwerking met de VriendenLoterij.

2013: 1.045.363 euro
2012: 866.464 euro
2011: 691.581 euro
2010: 716.920 euro

Wil jij ook Feyenoords jeugdopleiding steunen en maandelijks kans maken op fantastische prijzen, speel dan per direct mee en maak nu extra kans op mooie voetbalprijzen. www.vriendenloterij.nl/feyenoord.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login