Nieuws

Feyenoord ontbreekt bij Kuip-debat

on

Feyenoord was dinsdagavond de grote afwezige tijdens het Kuipdebat. De leiding van de club vond de bijeenkomst ‘niet in de communicatie strategie passen’.

In het Rotterdamse debat-centrum Arminius aan het Museumpark waren alle andere betrokken partijen wel vertegenwoordigd tijdens het debat dat ging over de toekomst van de Kuip en de eventuele bouw van een nieuw stadion. Zo kwam VVD-gemeenteraadslid Jan Willem Verheij aan het woord, net als PvdA-er Leo Bruijn.

Verder werd er gesproken door vertegenwoordigers van Red de Kuip, stadionkenner Erwin Pakasi, sporteconoom Michiel de Nooij, voormalig procesmanager stadionpark Jan Geuskens, deelraadsvoorzitter Luuk Wilson (IJsselmonde), Feyenoord-supporter Jan de Knecht en Radio Rijnmond-columnist Jan Oudenaarden. Er werd gediscussieërd over de gemeentelijke garantstelling van 165 miljoen euro, maar ook over het nut van een nieuw stadion.

Meest gehoorde klacht tijdens het debat was de onduidelijkheid die heerst over wat een nieuw stadion Feyenoord financieël zal opleveren. Tegenstanders denken dat de club haar nek in een strop steekt, terwijl voorstanders er van overtuigd zijn dat het nieuwe stadion veel meer geld zal opleveren dan de huidige Kuip, ook na een mogelijke verbouwing.

Leo Bruijn liet weten dat als de gemeente instemt met de garantstelling, dat er dan wel strikte voorwaarden worden gesteld. Zo zal 75 procent van de business-units en 25 procent van de business-seats verkocht moeten zijn wil Rotterdam garant staan voor 165 miljoen.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login