Nieuws

Feyenoord onder grote belangstelling van start in Italië

on

Feyenoord heeft dinsdagochtend onder grote belangstelling de eerste training tijdens het verblijf in Italië afgewerkt. Zo’n tweehonderd toeschouwers, waaronder vooral Nederlandse toeristen en Feyenoord-supporters, hadden zich van een plaatsje op de tribune langs het veld voorzien om de verrichtingen van de selectie tijdens de ochtendtraining in Levico Terme van dichtbij te volgen.

Zij zagen hoe de eerste oefensessie van het trainingskamp volledig uit fysieke oefeningen onder leiding van Jan Kluitenberg. Hij liet de spelers onder de al vroeg warm opgelopen temperatuur in de provincie Trentino flink wat conditionele inspanningen uitvoeren, waarbij de bal er niet aan te pas kwam.

Hoewel de selectie daardoor zo’n anderhalf uur later met flink bezwete gezichten het trainingsveld afliep, namen alle spelers uitgebreid de tijd om tientallen toegestroomde kinderen te voorzien van een handtekening en een foto. Zo slaagde vader Henry erin om zijn twee zoontjes van zes en tien jaar oud te vereeuwigen met Ruben Schaken. ‘Wij trekken deze zomer met ons gezin rond door Italië’, vertelde hij aan de rand van het veld. ‘Op het moment dat wij hoorden dat Feyenoord in deze buurt een trainingskamp zou beleggen, besloten we direct de afslag te nemen. Nu verblijven we hier vlakbij op de camping. Vooral voor onze kinderen, die helemaal gek van Feyenoord zijn, is dat natuurlijk helemaal super.’

Als gevolg van de massale belangstelling voor Feyenoord in Italie is ook het oefenduel met Hellas Verona dat de ploeg van trainer Ronald Koeman aankomende woensdag afwerkt volledig uitverkocht. De trainingen van de selectie zijn deze week openbaar en daardoor vrij te bezoeken. De eerstvolgende oefensessie staat gepland voor dinsdagmiddag om 17.00 uur.

Bron: Feyenoord.nl

20130723-140929.jpg

You must be logged in to post a comment Login