Nieuws

Feyenoord Onder 21 wint voor derde keer dit seizoen van NAC Breda

on

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag voor de derde keer dit jaar afgerekend met NAC Breda O21. Zowel in de beker, als in het uitduel werd er van de ploeg uit Breda gewonnen, maar nu ook thuis op Varkenoord. Het duel eindigde in een klinkende 4-1. Antoni Milambo, Gjivai Zechiël, Délano Van der Heijden en Mike Kleijn scoorden voor de beloften van Feyenoord.

De onder 21 had de eerste 45 minuten geen kind aan NAC. De beloften speelden wervelend en dit betaalde zich vroeg uit. Binnen twintig minuten stond de ploeg van Boel met 2-0 voor. Tweemaal werd er zeer attent gereageerd op afgeslagen ballen van een sterk spelende Amyn. De eerste werd gescoord door Milambo, die de bal panklaar voor zijn voeten kreeg en hard binnenschoot. Nog geen minuut later schoot ook Zechiël zijn naam op het scorebord, door beheerst af te werken. Na de vroege 2-0 voorsprong regende het kansen op Varkenoord. De 2-0 ruststand was zelfs een tikkeltje geflatteerd.

Na rust kreeg Feyenoord O21 al snel een uitgelezen kans op de derde van de middag. Amyn werd onderuitgehaald in de zestienmeter van NAC en kreeg een strafschop mee. Deze werd echter niet benut door Nesto Groen. De druk van de beloften hield aan en deze werd er door NAC voornamelijk uitgehaald met overtredingen. De O21 kreeg dan ook een aantal gevaarlijk vrije trappen. Voor de eerst trad Van der Heijden aan. De kersverse invaller schoot loepzuiver via de binnenkant van de paal binnen en tekende eigenhandig voor de 3-0. 

Ook de slotfase was alles behalve saai. Na slordig balverlies deed NAC in eerste instantie nog wat terug, door de counter goed uit te spelen. De ploeg uit Breda bepaalde de eindstand niet. Die eer was weggelegd voor Mike Kleijn, die na een goede een-twee met El Moussaoui hard in de kruising schoot: 4-1. 

Op zaterdag 13 mei staat om 15:00 uur op Sportpark Corpus Den Hoorn de volgende tegenstander te wachten, de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

Feyenoord O21 –  NAC Breda O21 4-1 (2-0) 
Scoreverloop:
16’ Milambo 1-0
17’ Zechiël  2-0
67’ Van der Heijden 3-0
85’ 3-1
90’ Kleijn 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 21: Troost; Arnaud, Van der Zeeuw, Hokke (74’ Giersthove), Candelaria; Karim, Zechiël (77’ Kleijn), Milambo (65’ Rais); Amyn (74’ El Moussaoui), Groen (65’ Van der Heijden), Slory.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply