Nieuws

Feyenoord Onder 19 verslaat Sc Heerenveen O19 met 6-2

on

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de rug gerecht na een roerige week, met onder meer de ruime thuisnederlaag tegen FC Utrecht. Op Varkenoord werden de leeftijdgenoten van sc Heerenveen op prima wijze verslagen: 6-2. De zege kwam tot stand door vijf verschillende doelpuntenmakers.

Even leek het opnieuw mis te gaan voor het team van Dirk Kuyt. Na een goede en felle start van de wedstrijd met een aantal kansen, was het uit de eerste echte aanvalsmogelijkheid voor de bezoekers direct raak (0-1).

Feyenoord Onder 19 liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en bleef zijn eigen spel spelen, wat net binnen het half uur resulteerde in de 1-1 én de 2-1. Via Marouan Azarkan en het hoofd van Nouafal Bannis kwam de bal voor de voeten van Wouter Burger. De linkspoot tekende voor de gelijkmaker en was even later ook van waarde bij de 2-1 van Azarkan, na een goede pass van Ömer Gündüz.

Ook na de rust bepaalde Feyenoord Onder 19 het spel en kon de ploeg uitlopen naar een grote voorsprong. Na een uur spelen zette Noah Naukjoks de 3-1 op het scorebord, terwijl Burger niet veel later zijn tweede van de middag maakte.

Het bleef echter niet bij die vier Rotterdamse goals. Invaller Abdelouafi Belarbi, die nog geen minuut in het veld stond, schoot na een kleine zeventig minuten de 5-1 tegen de touwen. Pas na de 6-1 van Bannis (strafschop) konden de bezoekers nog iets terugdoen, waardoor er na negentig minuten een 6-2 eindstand op het scorebord stond.

Reactie Kuyt
‘Vanaf de eerste minuut speelden we een goede wedstrijd,’ analyseerde Kuyt na afloop. ‘Het was een onrustige week, we hebben goed met elkaar gesproken. We zijn daardoor dichter naar elkaar toe gegroeid, daar is deze zege een mooi resultaat van. Het klinkt gek, maar we hadden nog een aantal goals extra kunnen maken. De tegengoals gaven we te makkelijk weg, maar verder ben ik zeer tevreden.’

Feyenoord Onder 19 – sc Heerenveen Onder 19 6-2
Scoreverloop:
15′ 0-1
27′ 1-1 Burger
28′ 2-1 Azarkan
60′ 3-1 Naujoks
64′ 4-1 Burger
69′ 5-1 Belarbi
78′ 6-1 Bannis (strafschop)
90′ 6-2

Bron: FEYENOORD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login