Feyenoord Onder 19 verliest van Vitesse O19

Feyenoord Onder 19 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Dirk Kuyt verloor zaterdag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Vitesse. Door een matige eerste helft keek de ploeg al snel tegen een ruime achterstand aan. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 nederlaag.

Het Onder 19-team van Feyenoord Academy begon aardig aan de wedstrijd. De ploeg toonde het initiatief in de openingsfase en wist vanuit de opbouw een aantal keer dreigend te worden. Voor het doel ontbrak het de ploeg echter meerdere keren aan scherpte.

Vroeg achterstand
Bij de eerste kans van de thuisploeg ontsnapte Feyenoord Onder 19 direct aan een vroege achterstand. Een schot van Vitesse Onder 19, dat voorafgaand aan de wedstrijd één punt uit de eerste zes wedstrijden had, ketste op de lat. Niet veel later was het echter wel raak. Een afstandsschot passeerde doelman Joey Koorevaar: 1-0.

Een tegenvaller voor Feyenoord Onder 19, maar daar beleef het helaas niet bij. Niet veel later verdubbelde Vitesse Onder 19 de voorsprong. Feyenoord Onder 19 probeerde daarna nog in de eerste helft de achterstand te verkleinen, maar de ploeg had veel moeite met het spel van de Arnhemmers. De ruststand was dan ook 2-0.

Trainer Kuyt voerde twee wissels door bij de start van de tweede helft: Splinter de Mooij en Ömer Gündüz kwamen in de ploeg voor Sven Zitman en Salah-Eddine Oulad M’Hand. De wissels leken iets extra’s te brengen, want Feyenoord Onder 19 kwam beter in het spel. De ploeg creëerde in de tweede helft een aantal goede mogelijkheden, via onder andere Sem Valk (doelman redt met voet), Bannis (schot net naast) en De Mooij (kopbal op de paal).

Doelpunt Bannis
De verdiende aansluitingstreffer viel na 75 minuten spelen. Naoufal Bannis werd neergehaald in het zestienmetergebied, waardoor zijn team een strafschop kreeg. De spits ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 2-1. De mogelijkheden die het Onder 19-team van Feyenoord Academy ook daarna kreeg om te scoren, werden helaas niet benut. Hierdoor vertrok de ploeg met lege handen uit Arnhem.

Kuyt: ‘Zure en dure les’
Trainer Kuyt was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. ‘De jongens weten wat ik van ze verwacht en over de eerste helft ben ik erg teleurgesteld. Ik ben blij dat ze in ieder geval niet opgaven in de tweede helft en alles bleven geven. Aan het eind van de wedstrijd was daar dan wel de teleurstelling dat ze dat niet de hele wedstrijd konden opbrengen. Dit is een zure en dure les.’

Door de WK-deelname van Oranje Onder 18, waar Feyenoorders Naoufal Bannis en Tein Troost meedoen, ligt de competitie voor Feyenoord Onder 19 de komende weken stil. De eerstvolgende competitiewedstrijd van het Onder 19-team van Feyenoord Academy staat ingepland op zaterdag 23 november. Dan gaat de ploeg op bezoek bij NAC Breda Onder 19.

KLIK HIER VOOR DE FOTOREPORTAGE VAN VITESSE O19 – FEYENOORD O19

Vitesse Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-1
Scoreverloop:
14’ 1-0
22’ 2-0
75’ 2-1 Bannis (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Owusu, Valk, Hendriks, Hartman; Oulad M’Hand (46’ Gündüz), Naujoks (75’ Van der Zeeuw), Zitman (46’ De Mooij); Belarbi, Bannis, Omgba (59’ Touré).

Bron: FEYENOORD.nl