Nieuws

Feyenoord Onder 19 verliest met 1-4 van Fc Utrecht Onder 19

on

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd de overwinning van afgelopen zaterdag een goed vervolg te geven. De ploeg van trainer Dirk Kuyt ging dinsdagavond op Varkenoord in een inhaalduel met 1-4 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Onder 16 trok in een doelpuntrijke mini-Klassieker aan het kortste eind.

Naarmate Feyenoord Onder 19 in de openingsfase vergat door te drukken, werd FC Utrecht Onder 19, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats op de ranglijst stond, gevaarlijker. Na een klein kwartier spelen kwamen de bezoekers er goed uit. Keeper Joey Koorevaar wist in eerste instantie nog redding te brengen op een schot van de zijkant, maar spits Tommy van Butselaar schoot de afvallende bal binnen: 0-1.

Vroege achterstand
Net zoals in de uitwedstrijd tegen NAC Breda kwam Feyenoord Onder 19 dus op een vroege achterstand. De ploeg moest zich herpakken, maar het was FC Utrecht Onder 19 dat kort na de openingstreffer opnieuw scoorde. Met een afstandsschot werd Koorevaar gepasseerd, waardoor de 0-2 al vroeg op het scorebord stond.

Na de rust – en een dubbele wissel van Kuyt – ging het snel weer mis voor de talenten van Feyenoord. Nadat Koorevaar zich al eens moest strekken om een schotkans uit zijn doel te halen, was een hard afstandsschot van Raymond Huizing hem niet veel later te machtig: 0-3. De ploeg van Kuyt probeerde, mede door het inbrengen van een extra spits (Toshio Lake), in de buurt van het vijandelijke doel te komen om een eretreffer te forceren.

Prachtige treffer Van der Zeeuw
Die kwam op naam van Twan van der Zeeuw. Hij nam een afvallende bal na een hoekschop direct uit de lucht en passeerde daarmee doelman Jord Ruijgrok. Niet veel later sloegen de bezoekers echter voor de vierde keer toe. In de slotfase kwam het Onder 19-team van Feyenoord Academy nog met tien man te staan. In de laatste minuut kreeg Toshio Lake een directe rode kaart. De wedstrijd eindigde in 1-4. Na afloop van de wedstrijd ontving ook Denzel Hall nog een rode kaart.

Kuyt: ‘Heel teleurgesteld’
‘Verliezen kan altijd, maar de manier waarop is niet des Feyenoord,’ sprak Kuyt na afloop. ‘Je moet altijd spelen met trots en de duels aangaan, dat heb ik te weinig gezien. We maken vergelijkbare fouten, waardoor we de goals weggeven. Daardoor verliest de ploeg zelfvertrouwen. Ook in het gedrag was ik heel teleurgesteld.’

Feyenoord Onder 19 – FC Utrecht Onder 19 1-4
Scoreverloop:
15’ 0-1
22’ 0-2
50’ 0-3
80’ 1-3 Van der Zeeuw
83’ 1-4

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Valk, Van der Zeeuw, Hendriks; Zitman (46’ Gündüz), Naujoks, Hartman (71’ De Mooij); Ben-David dos Santos (60’ Lake), Bannis, Omgba (46’ Belarbi).

Onder 16 verliest doelpuntrijk duel bij Ajax

Feyenoord Onder 16 heeft de midweekse competitiewedstrijd bij Ajax met 4-3 verloren.Het spel golfde tachtig minuten lang op en neer en vooral in de eerste helft was de thuisploeg veel effectiever. Zo scoorden de Amsterdammers drie keer in een kwartier tijd met snelle aanvallen.

Gio-Renys Felicia deed iets terug door een vrije trap binnen te schieten na een overtreding op de sterk spelende Antoni Milambo. In de blessuretijd deelde Ajax opnieuw een tik uit, maar meteen na de aftrap schoof de keeper de bal in de voeten van Nesto Groen en stond het weer 4-2. Diep in de tweede helft zorgde Milambo voor een spannende slot. Invaller Mike Kleijn schoot op de keeper waarna hij attent reageerde in de rebound.

In de laatste paar minuten verprutste Ajax een grote kans op de 5-3 en in de slotminuut werd het nog bijna gelijk. Een pegel van Omar Mohamedhoesein werd uit de kruising getikt door de doelman.

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 4-3
Scoreverloop:
10’ 1-0
13’ 2-0
25’ 3-0
30’ 3-1 Felicia
40’ 4-1
40’ 4-2 Groen
78’ 4-3 Milambo

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Oetoehganal (41’ Van der Heijden, 70’ Mohamedhoesein) ), Ket (70’ De Blok), Bogarde, Skyum, Zechiël (41’ Kleijn), Groen (50’ Van Lunteren), Milambo, Felicia (65’ Rais).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login