FEYENOORD ONDER 19 STRIJDEND TEN ONDER IN ACHTSTE FINALES

Na een knappe campagne van Feyenoord Onder 19 in de UEFA Youth League is er woensdagavond een einde gekomen aan het Europese avontuur. De ploeg van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. De leeftijdsgenoten van de Engelse topclub Chelsea bleken een maatje te groot en wonnen de wedstrijd met 5-2.

Op ruim een uur rijden van Londen trapte Chelsea O19 af in het EBB Stadium te Aldershot. De Britten klapten er vanaf minuut één meteen op. De ploeg van Adriaanse had het daar moeilijk mee. In de derde minuut resulteerde de druk van Chelsea al in een eerste kans, door een strakke voorzet die het doel van Justin Bijlow voorbij rolde.

Na zes speelminuten was het wel raak voor de Londense club. Ethan Ampadu kopte een hoge voorzet net over de vingertoppen van Bijlow: 1-0. Chelsea bleef na de openingsgoal druk zetten, waardoor Feyenoord maar moeilijk aan voetballen toe kwam. Slechts twee minuten later breidde Chelsea de score verder uit, toen spits Daishawn Redan van dichtbij binnen schoot.

Aansluitingstreffer

Feyenoord kwam na de 2-0 beter in de wedstrijd en durfde onder de druk uit te voetballen. De aansluitingstreffer volgde dan ook snel. Wouter Burger bleef alert in de zestien van de thuisploeg en legde perfect af op aanvoerder Jordy Wehrmann, die strak binnen schoot. Burger probeerde het kort daarna nog zelf met een geplaatst schot in de rechterhoek, maar Chelsea-keeper Bulka bracht redding, evenals op een vrije trap van een meter of twintig van Burger.

De aansluitingstreffer werd ongedaan gemaakt na een klein halfuur op de klok. Een voorzet van Juan Familio-Castillio werd aangeraakt en viel daardoor ongelukkig achter Bijlow in het net, waardoor Chelsea de wedstrijd met 3-1 leidde. Feyenoord gaf de moed niet op en kwam tot enkele kleine kansjes, waaronder een kopbal van Lutsharel die net over het doel zeilde.

Keeperswissel

Kort voor rust leek Bijlow geblesseerd het veld te moeten verlaten. Terwijl de brancard al op het veld stond, krabbelde de doelman toch nog op. Met zichtbare moeite en pijn speelde hij de eerste helft uit, waarna Feyenoord met een 3-1 achterstand de kleedkamers opzocht. In de rust bleek dat Bijlow toch niet verder kon wegens de pijn aan zijn ribben, waardoor reservedoelman Jordie van Leeuwen zijn opwachting maakte in de tweede helft.

Die tweede helft begon Feyenoord sterk, met een schot van Cheick Touré dat van de lijn werd gehaald door de Chelsea-defensie. Voor een overtreding op diezelfde Touré op de helft van Chelsea vlagde de grensrechter, maar de scheids had er geen oog voor en liet het spel doorgaan. Uitgerekend uit de tegenaanval viel de 4-1 uit de kluts, waarbij de treffer als eigen doelpunt op naam van Geertruida kwam te staan. Na die treffer voorkwam invaller Van Leeuwen erger door prachtig redding te brengen op een geplaatst schot van Hudson-Odoi.

Hoog tempo

Feyenoord kroop niet in de schulp maar bleef aanvallen, hoewel het duidelijk worstelde met het hoge tempo van Chelsea en de snelle uitbraken. Met nog ruim een kwartier op de klok breidde Harvey St. Clair de score uit naar 5-1 toen hij bij de eerste paal binnen tikte. Uit een corner maakte centrale verdediger Noah Lewis nog wel de 5-2 door de bal over doelman Bulka te schieten. Vlak voor rust redde Van Leeuwen opnieuw knap door gestrekt in zijn doel een vrije trap van Hudon-Odoi buiten de palen te tikken.

De 5-2 bleek daardoor de eindstand in Aldershot, waarmee de leerzame wedstrijden op het Europese strijdtoneel voor Feyenoord Onder 19 helaas tot een einde kwam.

Chelsea FC O19 – Feyenoord O19 5-2 (3-1)

6’ 1-0 Ampadu

8’ 2-0 Redan

14’ 2-1 Wehrmann

28’ 3-1 Familio-Castillo

54’ 4-1 Geertruida (e.d.)

77’ 5-1 St. Clair