Nieuws

FEYENOORD ONDER 19 START YOUTH LEAGUE MET ONNODIGE NEDERLAAG

on

Feyenoord Onder 19 is de UEFA Youth League begonnen met een nederlaag. In het Van Donge & De Roo Stadion verloor het vlaggenschip van Feyenoord Academy met 0-2 van de leeftijdsgenoten van Manchester City.

Het verlies van Onder 19 in de allereerste wedstrijd van Feyenoord ooit in de Youth League was absoluut niet nodig. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy liet zien zich op veel fronten te kunnen meten met de talenten van Manchester City, maar liet na de kansen te benutten.

Met name de actieve Cheick Touré vergat zichzelf te belonen voor zijn goede optreden. De buitenspeler, die onlangs debuteerde in Feyenoord 1, produceerde al voor rust meerdere pogingen maar had de pech dat zijn schoten telkens net naast het doel verdwenen. Ook als aangever was Touré actief, maar een puntgave voorzet kon niet worden verzilverd door de sterke spits Joël Zwarts. Dat missers op dit niveau duur kunnen komen te staan, bleek niet veel later toen Tyrell Malacia ongelukkig in de fout ging en Rabbi Matondo de bal onder doelman Ramón ten Hove doorschoof: 0-1.

Aangemoedigd door ruim tweeduizend toeschouwers, waaronder veel Kameraadjes, ging Feyenoord in het vervolg van de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker. Die had kort na rust kunnen vallen toen aanvoerder Jordy Wehrmann vrij kon inkoppen, maar zijn poging werd tot ongeloof van het publiek van de lijn gehaald.

Naarmate de tijd verstreek, leken de krachten bij Feyenoord weg te vloeien. En toen een vrije trap van Edward Francis na zeventig minuten dusdanig van richting werd veranderd dat Ten Hove volstrekt kansloos was, was duidelijk dat Onder 19 geen punten zou overhouden aan het eerste Youth League-duel. Toch zullen trainer Adriaanse en zijn spelers gezien het spelbeeld zeker ontevreden terugkijken op de start van hun Europese campagne, die op dinsdag 26 september vervolgd wordt met een uitwedstrijd tegen SSC Napoli Onder 19.

Feyenoord O19 – Manchester City O19

Scoreverloop:

26’ 0-1 Matondo

70’ 0-2 Francis

Gele kaart: Malacia (Feyenoord), Diallo (Manchester City)

Opstellingen

Feyenoord O19: Ten Hove; Reith, Lewis, Van Mullem, Malacia; El Bouchataoui, Kökcü (85’ Butter), Wehrmann; Bangura (67’ Van der Kust), Zwarts en Touré (80’ Kalentjev).

Manchester City O19: Grimshaw; Duhaney, Latibeaudiere, Francis, Wilson (75’ Diallo); Diaz, Davenport, Smith, Foden; Matondo (88’ Gonzalez) en Garre.

Wisselspelers Feyenoord O19: Van Leeuwen, Huijgen, Van Wetten, Butter, Van der Kust, Smeulers en Kalentjev.

Wisselspelers Manchester City O19: Sokol, Ogbeta, Garcia Martret, Diallo, Richard, Touaizi Zoubdi en Gonzalez.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login