Nieuws

FEYENOORD ONDER 19 START COMPETITIE OP VARKENOORD

on

Feyenoord Onder 19 begint zaterdag op Varkenoord aan een nieuw Eredivisieseizoen. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy ontvangt om 14:30 uur de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Het is de officiële aftrap van een bijzonder voetbaljaar voor het Onder 19-team. De ploeg speelt dit seizoen namelijk voor de eerste keer in de UEFA Youth League, de Champions League voor jeugdteams.

Voorbereiding

Met de start van de competitie komt er een einde aan de voorbereiding van Feyenoord Onder 19. Die begon in augustus met een internationaal jeugdtoernooi in Kroatië. Daar trof de ploeg achtereenvolgens Ulsan Hyundai O19 (0-2), HNK Reijka (0-0), Eintracht Frankfurt (2-0) en Austria Wien (1-0).

Twee weken geleden werd FC Dordrecht Onder 19 in de eerste ronde van het bekertoernooi met gemak verslagen (0-6). Afgelopen zaterdag beëindigde het team de voorbereiding met een 1-1 gelijkspel tegen het O19-team van Excelsior. De wedstrijd werd gespeeld met een groot aantal spelers van Feyenoord Onder 18. Dit omdat enkele Onder 19-spelers afwezig waren door interlandverplichtingen.

Arnold Scholten

Op de bank van Feyenoord Onder 19 is zaterdagmiddag ook een nieuw gezicht te zien. Oud-speler Arnold Scholten versterkt per direct als trainer de trainingsstaf van het team, die al bestond uit Cor Adriaanse en Ulrich van Gobbel.

De 54-jarige Scholten was tot voor kort werkzaam bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch. In het verleden was de voormalige middenvelder al eens als jeugdtrainer actief bij Feyenoord Academy. Scholten speelde tussen 1990 en 1995 meer dan tweehonderd officiële wedstrijden voor Feyenoord 1 en won met de club onder meer een landstitel en vier KNVB Bekers.

Kaartverkoop UEFA Youth League

Feyenoord Onder 19 begint de UEFA Youth League aanstaande woensdag om 15:00 uur tegen Manchester City. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior. Wil jij de talenten van Feyenoord en Manchester City in actie zien? Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn vanaf zaterdag (morgen) 09:00 uur in de vrije verkoop verkrijgbaar. Seizoenkaarthouders en Kameraadjes kunnen vandaag (vrijdag) nog met voorrang kaarten kopen. Hier vind je meer informatie over de kaartverkoop over de UEFA Youth League.

Bron; Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login