Feyenoordinbeeld

FEYENOORD ONDER 19 PLAATST ZICH VOOR KAMPIOENSPOULE

Feyenoord Onder 19 heeft zich zaterdag dankzij een 6-0 zege op FC Volendam Onder 19 geplaatst voor de kampioenspoule, die na de winterstop van start gaat. De ploeg van trainer Damien Hertog trapte vooral na rust het gaspedaal in en scoorde maar liefst vijf keer. Feyenoord Onder 18 deed goede zaken voor een plek in de Eerste Divisie Hoog na de jaarwisseling. In Amsterdam werd met 1-3 gewonnen van Zeeburgia Onder 19.
.

Feyenoord Onder 19 moeiteloos langs FC Volendam

.

Onder 19 heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers afgerekend met FC Volendam Onder 19. Het elftal van coach Damien Hertog scoorde in de eerste helft een keer, maar liep na rust uit naar 6-0. Dankzij de ruime zege plaatsten de Rotterdammers, die nu vijf wedstrijden achter elkaar zonder nederlaag zijn, zich voor de kampioenspoule in de tweede seizoenshelft.

.

Feyenoord kwam in de eerste helft op voorsprong, doordat Robin Zwartjens de bal in het Volendamse doel kreeg uit een hoekschop. ‘Maar eigenlijk hadden we daarvoor al op 3-0 moeten staan,’ sprak trainer Hertog. ‘We hebben in beide helften heel veel kansen gecreëerd.’

.

Na de pauze liet Feyenoord geen spaan meer heel van FC Volendam en kwam het maar liefst vijf keer tot scoren. Aanvaller Dylan Vente nam het tweede doelpunt en de 4-0 voor zijn rekening en tussendoor trof ook Nigel Robertha doel. Verdediger Mats Knoester verzorgde in de slotfase, waarin Jordy Wehrmann na lang blessureleed zijn rentree vierde, het slotakkoord door uit twee hoekschoppen nog twee keer te scoren: 6-0. ‘Het is goed om te zien dat de ploeg zich goed door ontwikkelt na een moeizame start,’ besloot Hertog.

.

Feyenoord Onder 19 – FC Volendam Onder 19 6-0

Scoreverloop:

4′ 1-0 Robin Zwartjens

46′ 2-0 Dylan Vente

48′ 3-0 Nigel Robertha

72′ 4-0 Dylan Vente

83′ 5-0 Mats Knoester

87′ 6-0 Mats Knoester

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow, Bijl (78′ Van Wetten), Zwartjens, Knoester, Malacia; Smulder, Kökcü (37′ Roffelsen), Hansson; Robertha (80′ Wehrmann), Vente en Bangura (68′ Roeleveld).

.

Onder 18 legt voor rust basis voor belangrijke zege

.

Feyenoord Onder 18 is zaterdag uit Amsterdam teruggekeerd met drie punten. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op een 0-3 voorsprong en zagen Zeeburgia Onder 19 alleen op slag van rust scoren (1-3). ‘Een verdiende overwinning,’ aldus Feyenoord-coach Jan Gösgens.

.

Feyenoord was in de eerste helft heer en meester. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat Loyd van der Wilden een steekpass van Dean Guezen had afgerond. Diezelfde Guezen was niet veel later verantwoordelijk voor de 0-2 met een fraai afstandsschot. ‘Tussendoor raakten Salih Anez en Van der Wilden ook nog de lat,’ sprak Gösgens, die zijn ploeg zo’n tien minuten voor het rustsignaal op 0-3 zag komen. Robin Polley schoot een vrije trap voorbij de Zeeburgia-doelman. Vlak voor rust deed de thuisploeg wat terug: 1-3.

.

‘Na de pauze hadden we het wat zwaarder,’ vertelde Gösgens. ‘Het was vooral tegenhouden, maar eigenlijk kwamen we niet meer in de problemen. Zeeburgia raakte alleen een keer de lat.’ Feyenoord bekleedt nu de vijfde plaats en heeft nog altijd zicht op een plek bij de eerste vier, die recht geeft op een ticket voor de Eerste Divisie Hoog na de winterstop.

.

Zeeburgia Onder 19 – Feyenoord Onder 18 1-3

14′ 0-1 Loyd van der Wilden

24′ 0-2 Dean Guezen

35′ 0-3 Robin Polley

45′ 1-3

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf, Van den Ende, Van Mullem, De Sterke (65′ Kubilinskas); Buitenhek, Guezen, Anez; Barberoglou (61′ Tilborg, 85′ Elmensdorp), Polley (78′ Choukoud) en Van der Wilden.

.

Gemakzuchtig Feyenoord Onder 17 verspeelt zege tegen Volendam

Feyenoord Onder 17 heeft twee punten laten liggen in het uitduel met FC Volendam Onder 17. Bij rust leek er voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse nog niets aan de hand, maar een comfortabele 0-2 voorsprong werd alsnog weggegeven in de tweede helft: 2-2. ‘De jongens dachten op 75 procent te kunnen gaan spelen, maar dat kan geen enkele ploeg,’ aldus Adriaanse.

.

Feyenoord was voor rust de bovenliggende partij en nam al na vijf minuten de leiding via Nelson Amadin. Twintig minuten later was het opnieuw raak. Orkun Kökcü verdubbelde met een afstandsschot de voorsprong: 0-2. ‘Als coach geef je in de rust aan: gewoon geconcentreerd blijven spelen, niet gemakzuchtig worden. Toch gebeurt dat niet en dat is dit seizoen tot nu toe echt de makke van dit team,’ aldus Adriaanse.

.

Waar Feyenoord er voor rust nog kort op zat, was dat na de pauze amper het geval. Bij de aansluitingstreffer van Volendam in de 55ste minuut werd verdedigend niet goed ingegrepen. Vier minuten voor tijd kon er vrij worden ingekopt bij een corner: 2-2. Adriaanse: ‘Als coaches zijn we constant bezig de jongens mentaal scherp te houden, maar ze moeten het uiteindelijk zelf doen. Ze willen allemaal spelen voor Feyenoord 1 en daarna voor een Europese topclub, maar met zo’n gemakzuchtige instelling als vandaag ga je dat niet redden.’

.

FC Volendam Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-2

5′ 0-1 Nelson Amadin

25′ 0-2 Orkun Kökcü

55′ 1-2

76′ 2-2

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi (75’ Loshi), Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui (60′ Burger), Kökcü, Reemst (60′ Azarkan); Huijgen, Touré en Amadin.

.

Feyenoord Onder 16 sleept zege uit het vuur bij Vitesse

Feyenoord Onder boekte zaterdag een zwaarbevochten zege bij Vitesse Onder 16. In Arnhem was de ploeg van trainer Edwin de Graaf met 1-2 te sterk. ‘We kregen maar liefst zeven honderdprocentkansen, dus op basis daarvan is het een terechte uitslag. Maar met een 2-2 eindstand hadden we ook niet mogen klagen,’ erkende De Graaf.

.

De bezoekers startten sterk, verdienden eigenlijk een voorsprong van twee à drie goals na twintig minuten spelen, maar moesten genoegen nemen met één treffer. Na het doelpunt uit een vrije trap van Ridouan Kasrioui in de twintigste minuut raakte Feyenoord wat meer uit zijn spel. De Rotterdammers gingen mee in het vechtvoetbal van Vitesse, reageerden ook geprikkeld op overtredingen van de tegenstander, die na een klein halfuur ietwat gelukkig op gelijke hoogte kwam.

.

De tweede helft was rommelig, met veel strijd van beide kanten. Zowel Feyenoord als Vitesse schroomde ook niet de lange bal te hanteren, wat het spel eveneens niet ten goede kwam. Het duel leek uit te gaan draaien op een gelijkspel, maar Feyenoord pakte een kwartier toch opnieuw de leiding, ditmaal via Splinter de Mooij. Vitesse speelde vervolgens alles-of-niets en kwam nog dicht bij de 2-2. De Graaf: ‘Maar we hielden stand, al was het wel met kunst- en vliegwerk.’

.

Vitesse Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-2

.

20′ 0-1 Ridouan Kasrioui

29′ 1-1

64′ 1-2 Splinter de Mooij
Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Hall, Rustveld (41′ Hoogenboom), Bogarde, Den Haan; De Mooij, Zirkzee, Yates; Summerville (17′ Lake), Doesburg (55′ Gündüz) en Kasrioui (58′ El Karbachi).

.

Feyenoord Onder 15 verslaat stug AFC

AFC Onder 15 bleek wat taaier dan vooraf misschien werd verwacht, maar de overwinning kwam nooit in gevaar voor Feyenoord Onder 15. In eigen huis werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen van de Amsterdammers. ‘Met het resultaat ben ik wel tevreden, maar de uitvoering had op een aantal punten zeker beter gekund,’ reageerde trainer Jeffrey Oost.
.
Feyenoord had in de eerste helft een veldoverwicht, maar had moeite om het stugge en agressieve AFC stuk te spelen. ‘Zij zaten er heel kort op en maakten het voor ons moeilijk om aan voetballen toe te komen,’ zo zag Oost. Toch creëerde de thuisploeg wel wat kansen, waarvan er één kort voor de pauze werd benut door Naoufal Bannis. ‘Daar zat een buitenspelluchtje aan,’ erkende Oost. ‘Maar daarvoor had de grensrechter al een paar keer onterecht voor buitenspel gevlagd tegen ons, dus het was min of meer een compensatie.’

.

Na rust probeerde Feyenoord met lange ballen op de buitenspelers door de opgetrokken Amsterdamse muur heen te komen. De gewijzigde tactiek leidde echter tot meer onrust en leverde ook niet de gehoopte extra ruimte op het middenveld op. De Rotterdamse doelpuntenproductie zou daardoor beperkt blijven tot één treffer in de tweede helft. Abdel Belarbi zette zijn ploeg in de 53ste minuut na een fraaie individuele actie en een vlammend schot op 2-0. Feyenoord speelde de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit.
.
Feyenoord Onder 15 – AFC Onder 15 2-0

34′ 1-0 Naoufal Bannis

53′ 2-0 Abdel Belarbi

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Zitman, Van der Zeeuw, Esajas; Valk (55′ Kasius), Naujoks, Omgba (50′ Deurloo); Maas, Bannis en Belarbi.

.
Feyenoord Onder 14 rekent af met ADO

Feyenoord Onder 14 heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt. De ongeslagen koploper zette ADO Den Haag Onder 14 op Varkenoord eenvoudig opzij: 4-0. Toch had de score hoger moeten uitvallen, vond trainer Daniel van der Meulen. ‘In het afwerken zullen we echt progressie moeten boeken. We zijn nog te onrustig.’
.
Feyenoord begon agressief aan de wedstrijd, met veel druk naar voren. De thuisploeg kreeg genoeg kansen uit open spel om de leiding te nemen, maar benutte die niet. ‘Daarentegen maakten we wel twee goede kopgoals,’ zo zag van der Meulen. Na 13 minuten spelen was het eerst Milan Hokke die scoorde uit een strakke voorzet van Shiloh ’t Zand. Twee minuten later knikte Giuliany Ben-David dos Santos uit een corner bij de eerste paal binnen: 2-0.

.

ADO zakte vervolgens terug tot achter de middenlijn, waardoor de ruimtes kleiner werden. ‘Dan wordt er wat extra creativiteit gevraagd om kansen te creëren, maar we maakten vaak niet de goede keuzes. Daardoor bleef het lang bij 2-0,’ aldus Van der Meulen. Positief was dat invallers Saladin Oulad M’hand en Lennard Hartjens na rust wel voor wat meer dreiging en pit zorgden, maar Feyenoord bleef ook slordig in de afronding.
.
De 3-0, tien minuten voor tijd, zou uiteindelijk vallen na geklungel achterin bij ADO. Mimeirhel Benita profiteerde optimaal. Bienvenue Matabaro tekende een minuut voor tijd met een rake strafschop voor het slotakkoord, nadat hij zelf was neergehaald in het zestienmetergebied. Van der Meulen: ‘Het team heeft zich op mentaal gebied en qua inzet goed ontwikkeld. Het is nu nog zaak om het positiespel op de helft van de tegenstander te perfectioneren. We zullen vooral beter moeten worden in het vrijlopen op het middenveld.’

.

Feyenoord Onder 14 – ADO Den Haag Onder 14 4-0

13′ 1-0 Milan Hokke

15′ 2-0 Giuliany Ben-David dos Santos

59′ 3-0 Mimeirhel Benita

69′ 4-0 Bienvenue Matabaro

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Bodo, Owusu, Zouan, Van Veldhoven; Roels (41′ Oulad M’hand), Hokke, Benita; ’t Zand, Ben-David dos Santos (36′ Hartjes) en Mataboro.
.
Feyenoord Onder 13 schudt MVV eenvoudig van zich af

.

Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagmiddag een 0-4 zege geboekt op MVV Onder 13. De ploeg van trainer Gaston Taument leidde al snel met 0-2 na doelpunten van Omar Mohamedhoesein en Hagos Zerisenay en verdubbelde die score in de tweede helft. ‘Qua veldspel was het goed vandaag, maar we hadden wat vaker kunnen scoren,’ luidde het oordeel van trainer Taument.
.
Feyenoord zat al vrij snel op rozen, maar leek in de eerste paar minuten nog niet helemaal wakker. Taument: ‘MVV ging heel fel van start en kwam al snel tot twee a drie goede kansen. Pas na de 0-1 (een scrimmage na een vrije trap van Lars de Blok, red.) kwam er wat rust in ons spel.’ Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde Hagos Zerisenay de score.

.

Feyenoord kreeg vervolgens legio kansen op de 0-3: Nesto Groen miste een strafschop, terwijl Lars de Blok de lat trof en Jamal Ourhis zijn omhaal net naast zag gaan. Feyenoorder Remsey van der Linden schoot alsnog de 0-3 tegen de touwen, waarna Lamare Bogarde uit een corner voor de 0-4 tekende. ‘We moesten in de beginfase wakker geschud worden, maar hebben daarna behoorlijk gevoetbald,’ aldus Taument, die Jayden Daleman zijn rentree zag maken.
.
MVV Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-4

6′ 0-1 Omar Mohamedhoesein

8′ 0-2 Hagos Zerisenay

52′ 0-3 Remsey van der Linden

56′ 0-4 Lamare Bogarde

.

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker, Lopes Varela (46′ Van Wingerden), Bogarde, Van Tol (44′ Van der Linden), De Blok (46′ De Moes); Ourhis, Oetoehganal, Mohamedhoesein (48′ Rais); Zerisenay (37′ Oetoehganal), Felicia (44′ Daleman) en Groen (48′ Van der Heijden).