FEYENOORD ONDER 19 PLAATST ZICH VOOR BEKERFINALE

Feyenoord Onder 19 heeft zich geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. In Friesland won het team dinsdagavond met 1-3 van de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. In de finale op Varkenoord wacht PSV Onder 19. De speeldatum en het aanvangstijdstip van deze wedstrijd volgen nog.

Het team van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten toonde direct vanaf de aftrap initiatief, maar had het lastig in Friesland. De talenten van Feyenoord zochten vooral de aanval via de opkomende backs en wisten op die manier een aantal keer het vijandelijke strafschopgebied te bereiken, maar dat liep op niets uit.

In de eindfase van de eerste helft kroop de thuisploeg uit zijn schulp, wat ook direct leidde tot een grote kans. Doelman Jordie van Leeuwen keerde het schot van aanvaller Cain Seedorf zeer fraai op de doellijn met zijn voet waardoor 0-0 de ruststand was.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Beide teams kwamen goed aan voetballen toe en kregen een aantal goede kansen. Joël Zwarts opende na ruim vijftig minuten spelen de score met een hard schot in de verre hoek. Via Orkun Kökcü en opnieuw Zwarts had de voorsprong verdubbeld kunnen worden, maar sc Heerenveen-doelman Trevor Doornbosch redde twee keer knap.

Enkele minuten later was het raak aan de andere kant, waardoor de Friezen op gelijke hoogte kwamen. Feyenoord Onder 19 had het daarna een fase lastig en probeerde met het inbrengen van Noaoufal Bannis de touwtjes weer in handen te krijgen. Met succes, want Jordy Wehrmann zette zijn team na ruim tachtig minuten weer op een voorsprong. De aanvoerder zag zijn vrije trap van richting veranderd worden en vervolgens binnen vallen.

Achraf El Bouchataoui mocht in de blessuretijd aanleggen om de derde Rotterdamse treffer van de avond te maken, waardoor de winst definitief binnen was. Vanaf de penaltystip faalde de middenvelder niet: 1-3.

Arnold Scholten was na afloop van de wedstrijd een blije trainer. ‘Dit is geen mooie, maar wel een verdiende overwinning’, zei hij. ‘Dat we nu in de finale staan is een mooie beloning voor de jongens voor dit seizoen. De finale wordt gespeeld op Varkenoord, dat is mooi. Het zou een mooie afsluiter van het seizoen zijn als we de beker pakken.’

sc Heerenveen Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-3 (0-0)

Scoreverloop

51′ 0-1 Zwarts

67′ 1-1

82′ 1-2 Wehrmann

90′ 1-3 El Bouchataoui (strafschop)