FEYENOORD ONDER 19 PAKT IN SLOTFASE VOLLE BUIT

Feyenoord Onder 19 moest zaterdagmiddag alle zeilen bijzetten, maar won wel. Dylan Vente maakte in Nijmegen in de slotfase de beslissende treffer tegen NEC/FC Oss Onder 19: 2-3. Voor Feyenoord Onder 18 verliepen de laatste minuten van het duel met Fortuna Sittard Onder 19 minder prettig. In Limburg incasseerde de ploeg van trainer Jan Gösgens alsnog een tegengoal, waardoor er met 2-1 werd verloren.
.

Feyenoord Onder 19 boekt zwaarbevochten zege op NEC/FC Oss

.

Feyenoord Onder 19 heeft een belangrijke overwinning geboekt bij NEC/FC Oss Onder 19. In een spannend duel dat op een neer ging, maakte Dylan Vente een minuut voor tijd de winnende treffer: 2-3. Daardoor hield nummer twee Feyenoord gelijke tred met koploper PSV, dat met 2-0 van Sparta Rotterdam won. ‘We willen graag zo lang mogelijk meedoen om de landstitel en dan zijn deze drie punten natuurlijk meer dan welkom,’ vertelde trainer Damien Hertog na afloop.

.

Feyenoord startte matig en moest als gevolg daarvan al na drie minuten een tegentreffer slikken. Steven Smulder (twintigste minuut) en Nigel Robertha (28ste minuut) bogen de score echter voor rust om in Rotterdams voordeel. Na de pauze herpakte NEC zich en kreeg Feyenoord in de 56ste minuut een tweede treffer om de oren. In de laatste tien minuten voerden de bezoekers duidelijk weer de boventoon. Feyenoord drong meer en meer aan en maakte alsnog de zo vurig gewenste derde goal. De van een blessure herstelde Boyd Reith, die meer dan vijf maanden aan de kant stond, gaf de assist vanaf rechts op Vente.

.

‘Heel leuk voor Boyd dat hij meteen een cruciale rol had in de overwinning,’ sprak Hertog, die tevens tevreden was met de manier waarop zijn ploeg voor de dag was gekomen. ‘Ik heb sterke en mindere fases gezien, maar het belangrijkste is dat ik weer een herkenbaar Feyenoord heb gezien. Na een lange reeks zonder nederlagen verloren we vorige week van PSV (4-0, red.). In die wedstrijd was vooral de intensiteit te laag en dat was niet des Feyenoords. Vandaag legden de jongens weer veel energie in de duels en daar heb ik ze na afloop dan ook voor gecomplimenteerd.’

.

NEC/FC Oss Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-3

Scoreverloop:

3’ 1-0

20’ 1-1 Steven Smulder

28’ 1-2 Nigel Robertha

56’ 2-2

89’ 2-3 Dylan Vente

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl (67’ Reith), Zwartjens, Knoester, Malacia; Smulder, Butter, Bangura; Fernandes (67’ Kökcü), Robertha (67’ Janga) en Vente.

.

Feyenoord Onder 18 onderuit tegen Fortuna Sittard Onder 19

.

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag de punten moeten laten aan Fortuna Sittard Onder 19. In Limburg leek de wedstrijd in eerste instantie uit te draaien op een gelijkspel, maar Fortuna maakte drie minuten voor tijd optimaal gebruik van een inschattingsfout bij Feyenoord. ‘Een gelijkspel was zeker op zijn plaats geweest en we hadden hier ook gewoon kunnen winnen,’ oordeelde trainer Jan Gösgens.

.

Precies een maand geleden reisde Feyenoord ook al af naar het zuiden van het land voor een bekerduel met Fortuna, dat uiteindelijk na strafschoppen verloren ging. ‘We wisten wat we konden verwachten: een lastig te bespelen en verdedigend compact Fortuna, dat met lange ballen en omschakelmomenten gevaarlijk is,’ aldus Gösgens, die zag dat zijn ploeg voor rust in een iets te laag tempo speelde en daardoor niet veel kansen creëerde. Fortuna was alleen gevaarlijk bij standaardsituaties en pakte in de 24ste minuut de leiding, nadat de bal bij een vrije trap niet goed werd weggewerkt door de Feyenoord-defensie.

.

De bezoekers zaten niet bij de pakken neer en krikten hun niveau op na de pauze. De gelijkmaker twintig minuten voor tijd van uitblinker Bart Sinteur, na goed voorbereidend werk van Sergi Roeleveld, was dan ook meer dan verdiend. Feyenoord kreeg vervolgens kansen op de overwinning, maar zowel Robin Polley (schot) als Mohamed Choukoud (kopbal) waren niet in staat te scoren. Dat lukte Fortuna vlak voor tijd wel vanuit de omschakeling.

.

Fortuna Sittard Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-1

24’ 1-0

70’ 1-1 Bart Sinteur

87’ 2-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf, Sinteur, Kaptein, De Sterke (80’ Elmensdorp); Van Wetten (46’ Van Mullem), Guezen (65’ Kubilinskas), Vicario, Buitenhek, Choukoud en Roeleveld.

.

Vroege goal AZ nekt Feyenoord Onder 17

.

Feyenoord Onder 17 vocht voor wat het waard was tegen AZ Onder 17, maar stond na tachtig minuten voetbal met lege handen: 0-1. Een vroege goal van de Alkmaarders nekte de ploeg van trainer Cor Adriaanse.

.

De start was niet veelbelovend voor Feyenoord. Wouter Burger liet in de twaalfde minuut bij een diepe bal zijn man weglopen, waardoor de Rotterdammers al snel tegen een achterstand aankeken. Na zo’n twintig minuten kwam de thuisploeg steeds beter in zijn spel. Achraf el Bouchataoui was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal. Ook voorkwam de keeper van AZ voor rust tot twee keer toe een Rotterdams doelpunt.

.

De opdracht was duidelijk voor Feyenoord aan het begin van de tweede helft: de lijn van de laatste twintig minuten voor de pauze doortrekken. ‘Maar dat gebeurde toch te weinig,’ aldus Adriaanse. ‘We waren onnauwkeurig in de passing, speelden in een te laag tempo.’ Wel kreeg Feyenoord nog mogelijkheden via Cheick Toure (paal) en Noah Lewis (omhaal), maar ook AZ bleef in de omschakeling gevaarlijk. Beide teams zouden uiteindelijk niet meer tot scoren komen. Adriaanse: ‘We hebben er qua inzet alles aan gedaan, maar voetballend hebben we gewoon te weinig gebracht.’

.

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 0-1

12’ 0-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger (71’ Reemst); Huijgen (60’ Lake), Toure en Azarkan.

.

Feyenoord Onder 16 rekent eenvoudig af met PEC Zwolle

.

Feyenoord Onder 16 blijft maar winnen. De ploeg van trainer Edwin de Graaf boekte zaterdagmiddag bij PEC Zwolle Onder 16 een vrij eenvoudige zege (1-4), de vijfde al weer in evenzoveel duels na de winterstop. Daardoor gaan de Rotterdammers inmiddels stevig aan de leiding in de kampioenspoule. ‘Ik ben hier heel erg blij mee,’ jubelde De Graaf. ‘We zijn vandaag ook amper in de problemen geweest.’

.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, met dank aan een eigen goal van de doelman van PEC. Die liet in de elfde minuut bij een corner van Ömer Gündüz de bal zomaar los. Feyenoord bleef vervolgens geduldig in balbezit en was vooral dreigend via de acties van Abdel Belarbi. PEC werd op zijn beurt alleen gevaarlijk bij standaardsituaties. Een opsteker was de 0-2 na een halfuur spelen van Naoufal Bannis, die na een fraaie individuele actie hard binnenschoot.

.

Aan het begin van de tweede helft drong PEC in eerste instantie meer aan, maar Ömer Gündüz maakte in de 54ste minuut een einde aan alle Zwolse hoop. Ook Bannis zou nog een keer scoren, waarna de thuisploeg in de slotfase nog iets terugdeed. De Graaf: ‘We misten vandaag maar liefst negen spelers, waardoor anderen een kans kregen. Tegen hen heb ik vooraf gezegd: laat maar zien dat ik ook op jullie kan rekenen. Nou, dat hebben ze getoond.’

.

PEC Zwolle Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-4

11’ 0-1 (eigen doelpunt)

32’ 0-2 Naoufal Bannis

54’ 0-3 Ömer Gündüz

60’ 0-4 Naoufal Bannis

75’ 1-4

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Hall, Le Couvreur, Hoogenboom, Den Haan (65’ Yates); De Mooij, El Karbachi (26’ Rustveld), Gündüz, Belarbi, Bannis en Doesburg.

.

Feyenoord Onder 15 met tien man in slotminuut langs Heerenveen

.

Hoewel Feyenoord Onder 15 meer dan de helft van het duel met sc Heerenveen Onder 15 met tien man moest spelen, pakten de Rotterdammers in Friesland toch drie punten. Aimé Omgba benutte in de laatste minuut van de blessuretijd een strafschop, waardoor Feyenoord met een 1-2 zege huiswaarts keerde. ‘Het is misschien een beetje gestolen, maar dat doet niets af aan het het feit dat we een dikke veertig minuten met een man minder hebben standgehouden. Dat is buitengewoon knap,’ reageerde trainer Jeffrey Oost.

.

Feyenoord was in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en beloonde zichzelf in de tiende minuut met een doelpunt. Tom Brugman kopte raak uit een corner van Sem Valk. De bezoekers kregen via diezelfde Valk niet veel later een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar de middenvelder schoot bij een één-op-één-situatie recht op de keeper van Heerenveen. Na een zwakke beginfase kwamen ook de Friezen beter in hun spel, resulterend in de gelijkmaker in de 26ste minuut. Tot overmaat van ramp kreeg Feyenoord direct daarna nog een domper te verwerken. Steven van der Sloot gleed uit, raakte de achillespees van zijn tegenstander en kreeg daarvoor rood.

.

‘Vanaf dat moment was het redden wat er te redden viel,’ aldus Oost. ‘Heerenveen had de rest van het duel een groot veldoverwicht en het meeste balbezit, maar wij bleven goed verdedigen. In de slotfase werd Heerenveen moe, waardoor wij ook nog kansen kregen. Na een goed lopende aanval in de blessuretijd werd Denso Kasius onderuitgehaald door de keeper, waarna Aimé koelbloedig de penalty verzilverde. Heel knap als je bedenkt hoeveel spanning erop stond.’

.

sc Heerenveen Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-2

10’ 0-1 Tom Brugman

26’ 1-1

90+3’ 1-2 Aimé Omgba (strafschop)

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot, Brugman (53’ Omgba), Van der Zeeuw, Esajas; Valk, Naujoks, Zitman; Maas (43’ Kasius), Dalen en Matabaro (62’ Deurloo).

.

Feyenoord Onder 14 knokt zich voorbij PEC Zwolle

.

Feyenoord Onder 14 keek lang tegen een achterstand aan, maar knokte zich in de laatste tien minuten langszij en pakte in de slotfase ook de overwinning tegen PEC Zwolle Onder 14. Invaller Nesto Groen was met twee treffers goud waard voor de Rotterdammers: 3-1. ‘Het knappe was dat we niet in paniek raakten en goed vanuit de structuur bleven voetballen,’ zo zag trainer Daniel van der Meulen.

.

Feyenoord begon wat onwennig aan de wedstrijd, had moeite in de opbouw en verloor voorin te gemakkelijk de bal. PEC loerde op omschakelmomenten en kwam in de dertiende minuut op voorsprong uit een strafschop. Tegen het einde van de eerste helft werd Feyenoord gevaarlijker. Mimeirhel Benita kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot belandde in het zijnet.

.

Na rust werd de thuisploeg sterker en sterker. Het was wachten op een doelpunt. Die zou in de 61ste minuut vallen. Groen werd uitstekend weggestuurd en rondde goed af. Feyenoord schroefde het tempo vervolgens nog wat op en kreeg twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd loon naar werken. Benita kopte tegendraads raak: 2-1. Diep in de blessuretijd volgde nóg een Rotterdamse treffer. Nadat PEC met elf man naar voren was getrokken bij een corner, was Groen het eindstation van een fraai uitgespeelde counter.

.

Feyenoord Onder 14 – PEC Zwolle Onder 14 3-1

13’ 0-1

61’ 1-1 Nesto Groen

68’ 2-1 Mimeirhel Benita

90+2’ 3-1 Nesto Groen

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Baars, Hartjes, Rijnja; Oulad M’hand, Dos Santos, ’t Zand (56’ Groen); Oulad M’hand; Hokke, Benita en Roels (36’ Roels).

.

Feyenoord Onder 13 redt het niet tegen Sparta

.

Feyenoord Onder 13 is zaterdagochtend onderuit gegaan tegen Sparta Rotterdam Onder 13. In Spangen werd met 3-1 verloren van de stadgenoot.

.

Feyenoord moest al snel twee tegentreffers slikken, in de zesde en zestiende minuut. ‘Sparta was zó fel, terwijl wij qua strijd niet thuis gaven,’ zo merkte trainer Gaston Taument. ‘Voor de pauze zaten we totaal niet in de wedstrijd en het was aan de sterk keepende Tjeerd Dekker te danken dat het geen 4-0 stond bij rust.’

.

Taument bracht aan het begin van de tweede helft maar liefst vier nieuwe spelers in het veld en zag tot zijn tevredenheid dat zijn ploeg veel feller ging spelen. De aansluitingstreffer tien minuten na rust van Jamal Ourhris, die met een heerlijke lob vanaf 25 meter de Sparta-doelman verschalkte, was dan ook verdiend. Feyenoord drukte vervolgens door, maar beloonde zichzelf niet met een tweede treffer. In de 48ste minuut profiteerde Sparta van miscommunicatie achterin bij Feyenoord en was de wedstrijd beslist. Taument: ‘Hopelijk beginnen we volgende week thuis tegen koploper PSV wel scherp aan het duel.’

.

Sparta Rotterdam Onder 13 – Feyenoord Onder 13 3-1

6’ 1-0

16’ 2-0

41’ 2-1 Jamal Ourhris