FEYENOORD ONDER 17 EENVOUDIG NAAR KWARTFINALES KNVB BEKER

Feyenoord Onder 17 heeft zich woensdagavond zonder al te veel moeite geplaatst geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. In Friesland werd sc Heerenveen Onder 17 met 1-4 verslagen. ‘Het was zeker geen grootse wedstrijd van onze kant, maar wel een degelijke overwinning,’ reageerde trainer Cor Adriaanse.
.

Feyenoord begon vrij slordig aan het duel en mocht Noah Lewis bedanken dat het niet al na twee minuten tegen een achterstand aankeek. De centrale verdediger greep net op tijd in met een sliding, nadat Heerenveen eenvoudig door de defensie heen was gesneden. De eerste grote kans van de thuisploeg werd dus gemist, waarna Feyenoord drie minuten later wél doel trof met zijn eerste mogelijkheid. Cheick Toure’s schot met links belandde op fraaie wijze in de kruising.

.

In de twaalfde minuut was Toure opnieuw dicht bij een doelpunt, maar deze keer raakte hij de lat. Het zou tot de 29ste minuut duren voordat de spits van Feyenoord zijn tweede treffer zou maken. Toure wist wel raad met een afgemeten vrije trap van Achraf El Bouchataoui en kopte feilloos binnen. Na rust verzuimde Feyenoord de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De Rotterdammers kregen genoeg kansen op een derde goal, maar in plaats daarvan maakte Heerenveen na een uur spelen de aansluitingstreffer. ‘En dan moet je toch nog alle zeilen bijzetten,’ zo zag Adriaanse.

.

Tot zijn tevredenheid zag de coach van Feyenoord dat zijn ploeg niet veel later orde op zaken stelde. Invaller Wouter Burger tekende in de 68ste minuut voor de 1-3 en gaf zes minuten voor tijd de assist bij de 1-4 van Toshio Lake, die eveneens was ingevallen. Adriaanse: ‘We waren vandaag iets te gemakzuchtig, haalden niet ons gebruikelijke niveau, maar staan wel gewoon in de kwartfinales van de beker en dat is natuurlijk mooi.’

.

sc Heerenveen Onder 17- Feyenoord Onder 17 1-4

Scoreverloop:

5’ 0-1 Cheick Toure

29’ 0-2 Cheick Toure

60’ 1-2

68’ 1-3 Wouter Burger

74’ 1-4 Toshio Lake

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi (70’ Hoogenboom), Lewis, Fetahi, Smeulers; El Bouchataoui (59’ Burger), Kökcü, Reemst; Huijgen, Toure en Azarkan (65’ Lake).