Feyenoord Onder 16 kampioen van Nederland

Feyenoord Onder 16 is kampioen van Nederland! De titel werd zaterdagmiddag op Varkenoord veroverd dankzij een overtuigende zege op directe concurrent Vitesse: 5-2.

Een zenuwslopend duel tussen twee titelkandidaten lag in de lijn der verwachting, maar het tegendeel bleek waar. Feyenoord O16 speelde erg sterk, maakte de ene mooie goal na de andere en stapte met een 5-2 zege en dus ook als kampioen van het veld

Feyenoord heerste vanaf de eerste minuut en na 22 minuten viel de openingstreffer. Vitesse had een behoorlijk langde doelman onder de lat staan en toch slaagde Dylan Veenvliet erin om hem met een lob te verschalken. Een paar minuten later was het weer raak en ook dit was een hele mooie. Een voorzet van Kars van Veldhoven werd raak gevolleerd door Shiloh ’t Zand. Vitesse deed voor de rust nog iets terug. Waar keeper Sam Pak al eens een vrije trap knap uit zijn doel hield, was hij kansloos bij een nieuwe poging.

Na de pauze voetbalde de ploeg van Dennis te Braak ongestoord door en maakte ’t Zand zijn tweede van de middag. Dit keer nam hij een hoge bal van Giuliany Ben-David dos Santos goed aan, waarna hij overtuigend en hoog raak schoot. Ook de vierde Rotterdamse treffer was van grote schoonheid, als was het hier de vraag of het een bewuste doelpoging was van rechtsback Van Veldhoven. Zijn voorzet zeilde ineens de kruising in.

Vitesse deed nog iets terug uit een corner en op het moment dat iedereen namens Feyenoord langs de kant klaar stond om het veld op te stormen, vond Milan Hokke het nog niet genoeg. Ook hij zette de doelman te kijk met een hoge boogbal.

Te Braak was als vanzelfsprekend tevreden over de wedstrijd en het kampioenschap. ‘Het is een knappe prestatie. In de loop van het seizoen zijn er veel spelers doorgeschoven. Voor een paar jongens was het ook hun eerste kampioenschap bij Feyenoord. Nu wacht er nog één uitdaging en dat is ongeslagen blijven.’

Feyenoord Onder 16 – Vitesse Onder 16 5-2
Scoreverloop
22′ 1-0 Veenvliet
30′ 2-0 ’t Zand
36′ 2-1
48′ 3-1 ’t Zand
57′ 4-1 Van Veldhoven
71′ 4-2
79′ 5-2 Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 16
Pak, Van Veldhoven (66′ Van Tol), Zouan, Baars, Van der Veldt (52′ Candelaria), Hartjes, Veenvliet, Valk (70′ Van Houwelingen), ’t Zand (60′ Van Lunteren), Hokke, Ben-David dos Santos (52′ Deurloo).

Onder 14 verslaat AZ in slotminuut
Feyenoord Onder 14 heeft op het eigen Varkenoord terecht gewonnen van AZ Onder 14, al viel de winnende 2-1 in de blessuretijd. Feyenoord speelde voor rust één van de best voetballende helften van de laatste weken, alleen leidde dit nog niet tot veel kansen. De ploeg van Davey van den Berg kwam wel op 1-0, door een voorzet van Jaden Slory die tegen de touwen werd gekopt door Rico Speksnijder. In de tweede helft zakte het goede spel wat weg en kwam AZ al snel op 1-1 door een goede actie van de linksbuiten, die de bal goed voortrok op een inkomende middenvelder. AZ wisselde van strategie en ging met twee spitsen wat meer op de counter loeren, maar het was juist Feyenoord dat toesloeg in een tegenaanval. Slory was wederom de voorbereider en Antoni Milombo tikte binnen na een goede loopactie.

Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 2-1
28′ 1-0 Speksnijder
37′ 1-1
70′ 2-1 Milombo

Opstelling Feyenoord Onder 14
De Groot, Elmensdorp, Giersthove, Plug (47′ Pronk), Breinburg, Oulad M’Hand, Slory, Kleijn, Zirkzee (69′ Van Ommeren), Speksnijder (45′ De Wind), Milambo.

Onder 13 boekt belangrijke zege op sc Heerenveen
Feyenoord Onder 13 heeft in een goede wedstrijd sc Heerenveen verslagen met 5-1. De talenten van Brian Pinas hebben de titel in de Eredivisie laag voor het grijpen en de belangrijkers buit is al binnen. Onder 13 eindigt sowieso bij de bovenste twee ploegen en daardoor is een plek in de eredivisie hoog voor het nieuwe seizoen veiliggesteld. Tegen sc Heerenveen stond het bij rust al 3-0 en de tweede goal was de mooiste. Na een goede aanval gaf Ronaldo Hiwat de bal voor en kopte Shaqueel van Persie raak. Iets later scoorde Van Persie weer en zo maakte hij net als in de midweekse 2-2 bij de Graafschap twee doelpunten. In de tweede helft maakten de bezoekers de aansluitingstreffer, waarna ook invallers Alex Wagenaar en Sten Janssen nog scoorden namens Feyenoord.

Feyenoord Onder 13 – sc Heerenveen Onder 13 5-1