Nieuws

Feyenoord O21 wordt losgetrokken uit de Feyenoord Academy

on

De technisch directer van Feyenoord laat in een lang gesprek met Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad weten dat het nieuwe Feyenoord Onder 21 wordt losgetrokken van de Feyenoord Academy. Frank Arnesen krijgt dat team in zijn takenpakket. Volgens de Deen krijgt dat elftal als doel mee dat ze moeten winnen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere teams op Varkenoord. Daar is de primaire doelstelling om jezelf te ontwikkelen zodat je een stap omhoog kunt maken en uiteindelijk bij Feyenoord 1 terecht zou kunnen komen.

Echter wil Arnesen met Feyenoord Onder 21 zo snel als mogelijk is de voetbalpiramide in. Dit kan enkel en alleen als Feyenoord O21 gaat winnen. Het resultaat is heilig.

Om die reden wil Feyenoord een trainer aanstellen, met het allerhoogste trainersdiploma. Ook die zoektocht is in volle gang.

Als er gesproken wordt over Feyenoord Onder 21, valt onherroepelijk de naam van Dirk Kuyt. Kuyt trainde afgelopen twee seizoenen Feyenoord Onder 19. In zijn eerste jaar als trainer grepen Kuyt en zijn spelers net naast het kampioenschap.

De Katwijker bedankte echter voor de eer om trainer te worden van Onder 21. Arnesen bevestigt dat hij en Dirk het komend seizoen nauw gaan samenwerken en dat Kuyt dus geen trainer wordt bij een vast elftal.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login