Feyenoord O21 wint met 0-3 van Fc Twente / Heracles

Feyenoord Onder 21 heeft na twee thuiszeges op rij nu ook een uitzege te pakken. De spelers van Feyenoord Academy waren in Enschede met drie treffers na rust te sterk voor FC Twente / Heracles Academie, dat de wedstrijd met 9 man eindigde door twee rode kaarten.

Beide teams kregen vroeg in de wedstrijd een kans om de score te openen. Al in de derde minuut ontsnapte Feyenoord aan een vroege tegentreffer toen een vijandelijk schot via de paal over de achterlijn ging. Slechts vier minuten later klonk weer het geluid van een bal tegen het aluminium, maar dit keer aan de zijde van de thuisploeg. Een schot van Feyenoord kwam tegen de onderkant van de lat en werd uiteindelijk op de doellijn gered.

Twee rode kaarten
Na rust was Feyenoord wel snel trefzeker toen Mimeirhel Benita namens zijn ploeg in de 53ste minuut de score opende. Het bleek het begin van een hectische fase waarin de ploeg uit Enschede de kalmte niet wist te bewaren. Met twee stevige overtredingen moest de thuisploeg toezien hoe het in slechts vier minuten tijd twee rode kaarten kreeg. Delano Ladan, die na rust inviel voor Sven Zitman, kwam niet ongeschonden uit de strijd en moest geblesseerd het veld verlaten.

Het overtal zorgde er wel voor dat de ploeg van trainer Sipke Hulshoff meer kansen kreeg en deze werden uiteindelijk ook benut. In de 82steminuut verdubbelde Sem Valk de score voor zijn ploeg. Zes minuten later zorgde Senegalees Aliou Balde voor de eindstand van 0-3.

Programma
Feyenoord Onder 21 krijgt even de tijd om na te genieten van de drie overwinningen op rij. Op zaterdag 20 november komt het Academy-team weer in actie tegen VA N.E.C. Onder 21. Het duel tegen de leeftijdsgenoten uit Nijmegen start om 15:00 uur op Varkenoord.

FC Twente / Heracles Academie – Feyenoord (0-3)
Scoreverloop:
54’ 0-1 Mimeirhel Benita
82’ 0-2 Sven Zitman
88’ 0-3 Aliou Balde