Feyenoord O21 wint met 0-2 van PEC Zwolle O21

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag afgerekend met PEC Zwolle O21. Het duel tegen de Zwollenaren eindigde in 0-2. De ploeg van Boel hield gedurende 90 minuten uitstekend druk op de thuisploeg en dit betaalde zich meermaals uit. De goals van de O21 kwamen op naam van Amir Rais en Jaden Slory.

De eerste helft werd gekenmerkt door een fel Onder 21. De beloften van Feyenoord vochten voor elke (tweede) bal en troefden PEC Zwolle gedurende de eerste 45 minuten op deze manier knap af. De Onder 21 bleef echter slordig in de vijandelijke zestienmeter. Lang leek de eerste helft af te struinen op een 0-0 stand, totdat de bal diep in de eerste helft voor de voeten van Ilyas El Moussaoui kwam. Na een flitsende één-twee met Gjivai Zechiël zag El Moussaoui zijn eigen schot nog net geblokt worden. Amir Rais, die een sterke eerste helft speelde, plukte de bal vervolgens knap uit de lucht en werkte de bal met een halve omhaal strak het doel in. Door dit weergaloze doelpunt werd er met een verdiende voorsprong gerust.

De tweede helft was Feyenoord O21 voetballend iets minder, maar bleef het de bovenliggende ploeg. Het felle druk zetten bleef aanhouden en dit betaalde zich in de 57steminuut uit. Slory hield goed druk op de laatste linie, ontfutselde de bal van twee PEC Zwolle-verdedigers en wipte deze vervolgens knap over de keeper heen. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 0-2.

De beloften vervolgen de competitie op dinsdag 18 april met het inhaalduel tegen de FC Twente/Heracles Academie O21 om 14:30 op thuisbasis Varkenoord.

PEC Zwolle O21 – Feyenoord O21 0-2 (0-1)