Feyenoord O21 na foutloze penaltyreeks door naar halve finale beker

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag in het bekertoernooi op spectaculaire wijze afgerekend met NAC Breda O21. Op Sportpark Heksenwiel eindigde het bekerduel na strafschoppen in 3-5. De ploeg van Boel is hierdoor verzekerd van een plekje in de halve finale. Antoni Milambo, Leo Sauer, Délano Van der Heijden, Ilyas El Moussaoui en Twan van der Zeeuw scoorden vanaf elf meter.

De onder 21 speelde een ijzersterke eerste helft. Na vijf minuten kreeg Slory de eerste grote kans op de openingstreffer, maar de opgestoomde rechtsbuiten schoot de bal vanuit de lastige hoek rakelings naast. Hierop volgden nog talloze kansen voor de beloften. Onder anderen Sauer en Amir Rais waren gevaarlijk in de vijandelijke zestien, maar vonden het net niet. NAC-keeper Aron van Lare hield zijn doel in de eerste helft knap schoon, aan de ploeg van Boel om hier in de tweede helft verandering in te brengen.

Gedurende de tweede helft werd Feyenoord O21 enkel sterker. NAC werd van het kastje naar de muur gestuurd en de wedstrijd speelde zich bijna de gehele 45 minuten af op de helft van de thuisploeg. Er viel echter geen goal in de reguliere speeltijd. Na 90 minuten was het tijd voor pingels.

Na kort overleg tussen trainer en spelers trad Milambo aan voor de eerste strafschop, die hij vervolgens feilloos in de rechterhoek schoot. De eerste penalty van NAC Breda O21 werd meteen gestopt door de speciaal ingevallen penaltykiller Mannou Berger. De O21 van Feyenoord begon hierdoor met een enorm zelfvertrouwen aan de reeks. Dit zelfvertrouwen temperde niet, want naast Milambo schoten ook Sauer, Van der Heijden, El Moussaoui en Van der Zeeuw op overtuigende wijze binnen. De penaltyserie eindigde in 3-5 in het voordeel van het foutloze Feyenoord O21, dat door is naar de halve finale van het bekertoernooi en hier Cambuur O21 treft.

De ploeg van Melvin Boel moet de focus komende week weer verleggen naar de voorjaarscompetitie. De Onder 21 reist zaterdag 15 april af naar het Be Quick Sportpark in Zwolle. Het duel tegen PEC O21 wordt om 14:30 uur gespeeld.

NAC Breda O21 – Feyenoord O21 3-5 (0-0)
90’ Milambo 0-1
90’ Sauer 0-2
90’ 1-2
90’ Van der Heijden 1-3
90’ 2-3
90’ El Moussaoui 2-4
90’ 3-4
90’ Van der Zeeuw 3-5

Opstelling Feyenoord Onder 21: Kroesen (90’ Berger); Arnaud, Valk (62’ Elmensdorp), Van der Zeeuw, Kleijn; Milambo, Zechiël (82’ Karim), Rais (62’ Van der Heijden); Slory (82’ Rust), El Moussaoui, Sauer.