Feyenoord O21 loopt bekerfinale mis in Leeuwarden

Feyenoord Onder 21 is er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de bekerfinale. In de halve finale op bezoek bij SC Cambuur trok het team van trainer Melvin Boel uiteindelijk na strafschoppen aan het kortste eind.

De eerste helft was zeer vermakelijk. Beide ploegen vielen veelvuldig aan en dit leverde aan beide kanten veel ruimte achter de laatste linie op. Cambuur was een aantal keer zeer dichtbij de openingstreffer, maar Feyenoord-keeper Jaimy Kroesen leek vastberaden de nul te houden. Aan de andere kant zag Jaden Slory zijn inzet, na een prachtige hoge bal vanuit het middenveld, op de paal uiteenspatten. Even later werd zijn volgende schot van de lijn gehaald.

Halverwege de tweede helft was Slory alsnog trefzeker, nadat hij twee man uitkapte en de verre hoek vond. Op dat moment keek Onder 21 wel al tegen een achterstand aan, opgelopen door een doelpunt van Amine Rhemi. De stand van 1-1 stond ook na negentig minuten op het scorebord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De penaltyreeks begon nog goed met een benutte strafschop van Nesto Groen. Milan Hokke en Gjivai Zechiël misten echter vanaf elf meter en omdat de Friezen wel alles raak schoten, was de reeks al voortijdig beslist (4-1).

De ploeg van Melvin Boel vervolgt de voorjaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda op zaterdag 6 mei om 15:00 uur.

SC Cambuur O21 – Feyenoord O21 1-1 (v.n.s.)
56’ 1-0
68’ 1-1 Slory
Opstelling Feyenoord Onder 21: Kroesen (90’ Berger); Arnaud, Valk, Van der Zeeuw, Candelaria; Zechiël, Karim (61’ Hokke), Van der Heijden (61’ Groen); Sauer, Rust (82’ El Moussaoui), Slory.