Feyenoord O21 houdt druk op Almere City met zege in Breda

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan op Sportpark Heksenwiel in Breda. De ploeg van Sipke Hulshoff leidde in de rust al met 0-3 door goals van Noah Naujoks, Shiloh ’t Zand en Denzel Hall. Na de pauze deed ook spits Delano Ladan een duit in het zakje: 0-4.

Er stond veel op het spel voor de beloftenploeg van Feyenoord, voor aanvang van de wedstrijd de nummer drie in de Beloftencompetitie met één punt achterstand op koploper Almere City. De drie punten waren dus noodzakelijk om druk erop te houden.

Feyenoord Onder 21 schoot uit de startblokken. Nadat Dermane Karim opstoomde aan de linkerkant en met zijn schot NAC-keeper Pepijn van de Merbel trof, reageerde Noah Naujoks attent op de rebound en werkte de 0-1 binnen in de derde minuut. Shiloh ’t Zand verdubbelde even later de voorsprong met een loepzuivere vrije trap in de dertiende minuut: 0-2.

Aan alles was te merken dat het Feyenoord Academy-team het niet bij die 0-2 wilde laten. Trainer Sipke Hulshoff wees zijn ploeg erop dat ze gefocust moesten blijven spelen en dit betaalde zich uit in de 32ste minuut. Rechtsback Denzel Hall werkte een afgemeten voorzet van Karim binnen.

Na rust werd ook topscorer Delano Ladan beloond voor zijn harde werk. De spits nam, na twee keer op de keeper te zijn gestuit, in de 67ste minuut de 0-4 voor zijn rekening en bepaalde hiermee ook gelijk de eindstand. Feyenoord doet zo goede zaken met oog op het eind van de competitie.

Feyenoord Onder 21 komt over twee weken weer in actie. Op zaterdag 7 mei treft het team Almere City thuis op Varkenoord (aftrap 15:00 uur).

NAC Breda Onder 21– Feyenoord Onder 21 0-4 (0-3)
3’ Naujoks 0-1
13’ ’t Zand 0-2