Feyenoord O21 boekt zwaarbevochten overwinning in Hengelo

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag gewonnen van de FC Twente/Heracles Academie O21. In Hengelo eindigde het duel in 1-0. Invaller Delano van der Heijden besliste de eindstand in de tweede helft via een perfect afgemaakte counter.

De wedstrijd begon stroef en beide ploegen creëerden in de eerste helft nauwelijks kansen. Na de weinig aansprekende eerste 45 minuten werd er gerust met een 0-0 stand.

De beloften begonnen een stuk scherper aan de tweede helft. Nadat Shiloh ’t Zand en Sem Valk al eerder dichtbij de openingstreffer waren, was het Delano van der Heijden die in de 64ste minuut raak schoot voor de Onder 21. De twee minuten eerder ingevallen Van der Heijden was het eindstation van een perfect uitgespeelde counter die, via Leo Sauer bij Van der Heijden terechtkwam. Na de openingstreffer waren er ook voor de thuisploeg een aantal grote kansen, maar keeper Jaimy Kroesen liet zich niet passeren. De zwaarbevochten overwinning levert Feyenoord O21 de eerste drie punten in de najaarscompetitie op.

De ploeg van Melvin Boel krijgt komend weekend de mogelijkheid om de goede lijn door te trekken. Zaterdag 4 februari staat om 15:00 uur de thuiswedstrijd tegen De graafschap O21 op Varkenoord op het programma.

De FC Twente/Heracles Academie O21 – Feyenoord O21 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
64’ Van der Heijden 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 21: Kroesen; Benita (46’ Baars), Valk, Hokke, Van der Zeeuw (72’ Candelaria); Zechiël (62’ Van der Heijden), Milambo, ‘t Zand; Slory, Groen (72’ Rais), Sauer (85’ El l Moussaoui).