Feyenoord O21 bekert door na overwinning op FC Dordrecht

Feyenoord Onder 21 heeft ook de tweede wedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. Op Varkenoord eindigde het duel tegen FC Dordrecht O21 in 2-1. De ploeg van Boel gaf zaterdagmiddag weinig weg en controleerde een groot gedeelte van de wedstrijd. Ilyas el Moussaoui en Délano van der Heijden scoorden voor de beloften.

Feyenoord O21 won het eerste bekerduel overtuigend met 1-4 van NEC O21 en wilde hier zichtbaar vervolg aan geven. Het was dan ook binnen twintig minuten raak voor de beloften. Leo Sauer stoomde op vanuit de as van het veld en gaf de bal precies op het juiste moment af op El Moussaoui, de spits rondde vervolgens koeltjes af en opende de score op Varkenoord. Een klein kwartier later verdubbelde Van der Heijden de voorsprong door de rebound op het gepareerde schot van Dermane Karim binnen te schieten: 2-0.

In de tweede helft lagen er grote kansen weggelegd voor El Moussaoui en invaller Youssef Amyn, maar de derde goal van de beloften bleef uit. Tegen de verhoudingen in wist FC Dordrecht in de 85ste minuut de aansluitingstreffer te maken vanuit een indirecte vrije trap. Echt spannend werd het echter niet, want verder dan die ene kans kwamen de bezoekers zaterdagmiddag niet. Feyenoord O21 bekert door de 2-1 overwinning door in het bekertoernooi en hoort later tegen welke tegenstander de ploeg het opneemt.

Op 11 maart vervolgt Feyenoord O21 de competitie om 14:45 uur tegen NAC Breda O21 op Sportpark Heksenwiel.

Feyenoord O21 – FC Dordrecht O21 2-1 (2-0)
19’ El Moussaoui 1-0
32’ Van der Heijden 2-0
85’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 21: Troost; Benita, Valk, Van der Zeeuw, Kleijn; Zechiël (60’ Candelaria), Karim, Van der Heijden; Slory (46’ Amyn), El Moussaoui (74’ Cruz), Sauer.