Feyenoord O19 wint van De Graafschap O19

Feyenoord Onder 19 heeft met een zege gereageerd op de nederlaag in de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Cor Adriaanse ging afgelopen woensdag met 0-2 onderuit tegen Manchester City, maar wist zondagmiddag te winnen van De Graafschap Onder 19. In Doetinchem werd het 0-2 voor het vlaggenschip van Feyenoord Academy.

Feyenoord Onder 19 kwam goed uit de startblokken, want al na ruim tien minuten spelen was het voor de eerste keer trefzeker. Achraf El Bouchataoui stuurde buitenspeler Alex Bangura weg, die de bal panklaar voorgaf waarna Orkun Kökcü met zijn hoofd scoorde: 0-1. Voor aangever Bangura bleef het duel beperkt tot dertig minuten. De aanvaller werd hard getackeld en moest geblesseerd het veld verlaten.

Onder 19-trainer Adriaanse zag zijn team kansen blijven creëren, maar moest lang wachten op het tweede doelpunt. Tegen het einde van de wedstrijd werden de ruimtes groter, wat resulteerde in de bevrijdende goal. Invaller Jaron Vicario wist één-op-één met de vijandelijke keeper te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

Adriaanse, die in verband met de afgelopen Youth League-wedstrijd enkele spelers vroegtijdig naar de kant haalde, sprak na afloop van een verdiende overwinning. ‘Maar we moeten het onszelf veel makkelijker maken door eerder de score te verdubbelen. Het balletje hoeft bij 0-1 maar één keer verkeerd te vallen en dan staat het gelijk. Al met al zijn we het seizoen goed begonnen met zes punten uit twee wedstrijden.’

Feyenoord Onder 19 speelt aanstaande zaterdag om 14:30 uur voor de competitie tegen Willem II. Op dinsdag 26 september (14:00 uur) wacht de tweede wedstrijd in de UEFA Youth League, uit bij Napoli.