Feyenoord O19 wint uitwedstrijd van NEC O19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Kampioenscompetitie. De ploeg van trainer Dirk Kuyt won op bezoek bij de leeftijdsgenoten van N.E.C. met 0-2. Door de zege keert het Onder 19-team van Feyenoord Academy terug in de top drie van de ranglijst.

Eerder dit seizoen verloor Feyenoord Onder 19 op sportcomplex De Eendracht. De ploeg stond destijds al binnen vijf minuten op een 2-0 achterstand. Daar leek het team van Kuyt van geleerd te hebben, want zaterdag zette het de tegenstander vanaf de eerste minuut vast. Feyenoord Onder 19 kreeg de nodige kansen om snel op voorsprong te komen, maar het was voor het doel niet scherp genoeg.

Naarmate de eerste helft vorderde, veranderde het spelbeeld niet. Wel werden de kansen van Feyenoord Onder 19 groter. Onder anderen Wouter Burger, Lutsharel Geertruida en Cheick Touré werden gevaarlijk, maar de bal wilde er niet in. N.E.C. Onder 19 probeerde vanuit de counter gevaarlijk te worden, maar de verdediging van Feyenoord Onder 19 was alert.

In de tweede helft, waarin Naoufal Bannis in de ploeg was gekomen, lukte het Feyenoord Onder 19 wel om te scoren. Na een goede combinatie tussen Lutsharel Geertruida en Wouter Burger kwam Geertruida vrij voor het doel van de tegenstander. Met een goed schot passeerde de verdediger doelman Alessio Budel: 0-1.

Na de verdiende openingstreffer ging Feyenoord Onder 19 direct op zoek naar meer. Vooral vanuit standaardsituaties was de ploeg een aantal keer gevaarlijk, maar de tweede Rotterdamse treffer van de middag viel uit een goed uitgespeelde aanval. Touré speelde na zo’n tachtig minuten Splinter de Mooij aan, die buiten het zestienmetergebied stond. De middenvelder zette vervolgens goed door, kwam vrij voor de keeper en scoorde: 0-2. Dit was ook de eindstand.

Trainer Kuyt was na afloop van de wedstrijd blij met de overwinning. ‘Complimenten voor de groep,’ zei hij. ‘Vanaf het begin controleerden we de wedstrijd en we bleven geduldig. We hebben veel kansen gecreëerd en kregen bijna niets tegen. We hadden nog wel een paar goals extra kunnen en misschien moeten maken, maar dit is een goede zege. Op naar volgende week, de wedstrijd tegen koploper AZ.’

N.E.C. Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-2
70’ 0-1 Geertruida
81’ 0-2 De Mooij

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis, Geertruida, Hartman; El Bouchataoui, De Mooij (81’ Gündüz), Burger (88’ Amadin); Huijgen, Belarbi (46’ Bannis), Touré (89’ Vlijter).