Nieuws

Feyenoord O19 wint overtuigend van NEC/FCOss O19

on

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag een prima overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss. Het hoogste team van Feyenoord Academy speelde door de winterse weersomstandigheden op het terrein van VDL Maassluis en won op dat terrein met 4-1.

Fel begin Feyenoord

De wedstrijd tegen NEC/FC Oss Onder 19 was voor het team van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten de eerste wedstrijd sinds de uitschakeling in de UEFA Youth League. Dit omdat het team vorig weekend vrij was. Onder 19 begon fel aan de wedstrijd, wat direct veel kansen opleverde. Verdediger Lutsharel Geertruida zag zijn kopkans van de lijn gehaald worden en even later zag ook Joël Zwarts zijn inzet gekeerd worden door de vijandelijke doelman. Na vijftien minuten was het wel raak. Na een goede pass van Cheick Touré kon Daude van der Kust op het vijandelijke doel af en hij faalde niet: 1-0.

Twee keer Touré

Na 37 minuten konden de aanwezige Feyenoord-supporters opnieuw juichen. Cheick Touré zorgde met een goede inzet voor de 2-0. Na de tweede treffer van de middag sloop er wat gemakzucht in het team van Feyenoord Academy. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, maar wisten nauwelijks groot gevaar te stichten. Ondanks de mindere fase van Feyenoord Onder 19 scoorde het team voordat er een uur gespeeld was voor de derde keer. Dit keer was Van der Kust de aangever en bediende hij Touré.

Zwarts trefzeker

NEC/FC Oss Onder 19 had het de gehele wedstrijd moeilijk, maar deed na ruim een uur spelen op prachtige wijze iets terug. Sheverinio Blanker schoot raak in de kruising. Enkele minuten later was de marge weer drie. Zwarts schoot van dichtbij raak: 4-1. De slotfase leverde nog de nodige kansen op, maar Feyenoord Onder 19 kon de score niet verder uitbreiden.

Reactie Adriaanse

Trainer Adriaanse was na afloop blij met de uitslag, maar minder tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘Het begin was goed en kregen we een aantal goede kansen,’ sprak hij na de wedstrijd. ‘Daarna werden we nonchalant. We maakten vaak verkeerde keuzes en liepen veel met de bal, vooral in de tweede helft zag je dat. De jongens kunnen goed voetballen, maar ze moeten het vaker laten zien.’

Feyenoord Onder 19 – NEC/FC Oss Onder 19 4-1 (2-0)

Scoreverloop:

15’ 1-0 Van der Kust

37’ 2-0 Touré

56’ 3-0 Touré

61’ 3-1

64’ 4-1 Zwarts

Opstelling Feyenoord Onder 19:

Van Leeuwen; Geertruida, Lewis, Wehrmann, Smeulers (80’ Van Wetten); El Bouchataoui (75’ Reith), Kökcü, Burger (78’ Vicario); Van der Kust (71’ Huijgen), Touré en Zwarts (71’ Bangura).

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login