Feyenoord O19 wint ook tweede duel in Kroatië

Feyenoord Onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd van het Mladen Ramljak Memorial Tournament gewonnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt was vrijdagochtend met 3-1 te sterk voor het Onder 19-team van Grasshopper Club Zürich, nadat donderdag Kroatië Onder 19 al met 3-0 werd verslagen. Door de zege is Feyenoord Onder 19 dichtbij een plek in de finale.

Feyenoord begon voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam binnen de minuut van de Rotterdammers. Uit een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Splinter de Mooij, die door de Zwitserse doelverdediger net voor de lijn kon worden gekeerd.

Onder 19 voerde de druk tegen de Zwitsers op en de score werd dan ook niet veel later geopend door de mee naar voren gekomen centrale verdediger Sem Valk. Een hoekschop werd door Grasshopper Club niet goed verwerkt, waarna de bal pardoes voor Valk terechtkwam. Hij reageerde alert en schoot van dichtbij binnen: 1-0.

Na de korte drinkpauze – de temperatuur in Zagreb was rond 10:00 uur al gestegen naar 30 graden – verdubbelde Feyenoord de marge. Een schot van Azarkan kon in eerste instantie worden gekeerd door de doelman, maar Summerville maakte uit de rebound zijn tweede doelpunt van het toernooi. Vlak voor rust deed Grasshopper Club iets terug. Een vrije schop op de rand van het strafschopgebied ketste via de lat in het doel achter keeper Joey Koorevaar: 2-1.

Geconcentreerd
De aansluitingstreffer bracht het geloof bij de Zwitsers meteen terug. Toch werden ze na rust nauwelijks gevaarlijk en was het juist Feyenoord dat de meeste – en beste – kansen produceerde. Tijdens een vlotlopende aanval over de linkerzijde werd de bal door invaller Cheick Touré in het strafschopgebied gebracht. Summerville verlengde de bal en Abdel Belarbi – tevens invaller – maakte het af.

Door de 3-1 overwinning heeft Feyenoord Onder 19 aan een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd genoeg om de finale van het Kroatische jeugdtoernooi te bereiken. Zaterdagochtend speelt het Onder 19-team van Feyenoord Academy tegen de leeftijdsgenoten van Cerezo uit Osaka (Japan). De finale wordt zondag gespeeld.

Feyenoord Onder 19 – Grasshopper Club Zürich Onder 19 3-1