Feyenoord O19 wint met 6-1 van Willem II O19

Trainer Dirk Kuyt was vorige week, na de 2-1 nederlaag tegen N.E.C. Onder 19, niet tevreden over de beginfase van zijn ploeg, waarin het twee goals weggaf. Die kritiek was niet aan dovemansoren gericht, want Feyenoord Onder 19 startte zaterdag goed aan de wedstrijd.

Sterke start
De ploeg zocht direct de weg naar het vijandelijke doel en kreeg een aantal goede scoringsmogelijkheden. Na een kleine tien minuten spelen werd Crysencio Summerville onreglementair geblockt in het strafschopgebied, waardoor zijn team een strafschop kreeg. Achraf El Bouchataoui faalde vanaf elf meter niet en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Na de openingstreffer zakte Feyenoord Onder 19 allesbehalve in. Het kreeg snel mogelijkheden om de score te verdubbelen, via onder anderen Lutsharel Geertruida (schot geblokt) en Denzell Hall (kopbal net naast). Met een heerlijk afstandsschot verdubbelde middenvelder Rodney Huijgen enkele minuten voor rust de score, waardoor Feyenoord Onder 19 met een mooie marge de rust in ging.

Wedstrijd op slot
Ook in de tweede helft was Feyenoord Onder 19 de betere ploeg en ging de ploeg verder met scoren. Een corner van El Bouchataoui werd na 55 minuten ingekopt door Geertruida, waarmee hij de 3-0 op het scorebord zette. Niet veel later schoot Marouan Azarkan de 4-0 binnen, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld leek.

Kuyt bracht in het laatste half uur een aantal verse krachten in de ploeg, waaronder Naoufal Bannis. De spits ontbrak de afgelopen twee wedstrijden door interlandverplichtingen met Oranje Onder 17. Hierin scoorde hij zeven keer in drie wedstrijden. Ook zaterdagmiddag wist hij het net te vinden door de tweede strafschop van de middag binnen te schieten: 5-0.

Willem II Onder 19 kreeg nauwelijks kansen, maar scoorde nog wel. In de 73ste minuut werd het namelijk nog 5-1. Invaller Splinter de Mooij bepaalde enkele minuten voor het eindsignaal de eindstand op 6-1.

‘Jammer dat we dubbele cijfers niet haalden’
‘Na de teleurstelling van vorige week ben ik nu heel blij met de prestatie van het team,’ zei trainer Kuyt na de wedstrijd. ‘De jongens begonnen met veel positieve energie aan de wedstrijd, vanaf het begin was het voor de tegenstander duidelijk dat er niets te halen viel. Het enige dat ik de jongens kan verwijten is dat ze de dubbele cijfers niet hebben weten te halen.’

De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord Onder 19 staat op 20 oktober op het programma. Dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Groningen Onder 19. Volgend weekend is het team dus vrij. Dit omdat een aantal jongens komende week op pad gaat met de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Feyenoord Onder 19 – Willem II Onder 19 6-1 (2-0)

Scoreverloop:
8’ 1-0 El Bouchataoui (strafschop)
44’ 2-0 Huijgen
55’ 3-0 Geertruida
63’ 4-0 Azarkan
71’ 5-0 Bannis (strafschop)