Feyenoord O19 wint met 4-2 van Almere City O19

Het doel was duidelijk voor het team van Dirk Kuyt. Na verlies bij FC Twente (3-2) en een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen moest tijdens de midweekse speelronde de eerste driepunter van het seizoen worden gepakt. Des te vervelender was het dat al na acht minuten de bezoekers uit Amere de leiding namen.

De tegentreffer leek Feyenoord Onder 19 wakker te schudden en het ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kwamen via Salah Oulad M’Hand (teamgenoot in baan van het schot), Cheick Touré (kopbal van dichtbij gepakt) en Twan van der Zeeuw (vrije trap met vingertopper over doel getikt), maar doelman Shawn Veldhuis hield lang zijn doel schoon.

Zo leek Onder 19 met een achterstand de rust in te gaan, tot het in de slotfase van de eerste helft tweemaal toesloeg. Na een goede actie aan de linkerkant van het veld was het Sven Zitman die de stand gelijk trok, terwijl het even later opnieuw raak was. Cheick Touré zag Abdelouafi Belarbi vrij staan in het zestienmetergebied en bediende hem met een goede voorzet. Met zijn hoofd scoorde de spits vervolgens: 2-1.

De tweede helft was slechts enkele minuten oud toen het opnieuw raak was voor Feyenoord Onder 19. Opnieuw had Touré balbezit aan de linkerkant van het veld en zag hij Belarbi in zijn ooghoek. De spits werd aangespeeld en schoot na een prima passeerbeweging de 3-1 achter doelman Veldhuis.

Nadat Onder 19 vergat de score verder uit te breiden, leek Almere City het met de aansluitingstreffer nog even spannend te maken. Invaller Noah Naujoks maakte echter aan alle onzekerheid een einde met de 4-2 en zo was de eerste overwinning in de competitie een feit.

Trainer Kuyt was na afloop van de wedstrijd blij met de eerste driepunter van het seizoen. ‘Ik heb vanavond goed spel gezien, waar we een grote uitslag konden neerzetten,’ zei hij. ‘Je ziet dat we daarin ook nog stappen kunnen maken. Om 0-1 achter te komen en zo te herstellen, dat stemt mij tevreden. We kennen onze verbeterpunten en daar gaan we vanaf morgen weer mee verder aan de slag.’

Feyenoord Onder 19 – Almere City Onder 19 4-2