Feyenoord O19 wint met 2-0 van Sparta O19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de kampioenscompetitie. De ploeg van trainer Dirk Kuyt was op Varkenoord met 2-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Door de zege houdt het team aansluiting bij de top van de competitie.

Het Onder 19-team van Feyenoord Academy, dat eerder dit seizoen op eigen veld verloor van Sparta Rotterdam, begon sterk aan de stadsderby. De ploeg leek ook vroeg op voorsprong te komen, maar doelman Victor Timmers wist een hard schot van Denzel Hall uit zijn doel te houden.

Naarmate de eerste helft vorderde bleef Feyenoord Onder 19 druk op de tegenstander uit Spangen houden, die weinig in de melk te brokkelen had. Ondanks de sterke eerste helft van de talenten van Feyenoord Academy gingen beide ploegen de rust in bij een stand van 0-0.

Verdiende voorsprong
Die tussenstand was in de tweede helft van korte duur. Na vijftig minuten leek Feyenoord Onder 19 een stafschop te krijgen, nadat Rodney Huijgen werd neergehaald in het zestienmetergebied. De scheidsrechter gaf de strafschop echter niet. Uit de hoekschop die wel werd gegeven scoorde Cheick Touré vervolgens met zijn hoofd en hij zette zijn team daarmee op een verdiende voorsprong: 1-0.

Feyenoord Onder 19 zette vervolgens aan om de marge snel te verdubbelen, maar ook Sparta Rotterdam Onder 19 zocht het doel. De bezoekers leken een aantal keren gevaarlijk te worden, maar de Feyenoord-defensie was alert en voorkwam meerdere keren gevaar.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd vergrootte Nelson Amadin, die als invaller het veld in was gekomen, de voorsprong alsnog. De aanvaller schoot een voorzet van Marouan Azarkan bij de tweede paal binnen: 2-0. Ook na de tweede treffer van de wedstrijd bleef Feyenoord Onder 19 kansrijk, maar er werd niet meer gescoord.

Kuyt: ‘Langere tijd vorm vasthouden’
‘Dit is een goede overwinning,’ zei trainer Kuyt na afloop van de wedstrijd. ‘Eerder dit seizoen verloren we van Sparta. Goed om te zien dat de jongens zich vandaag niet lieten verrassen. Ook mooi dat Nelson (Amadin, red.) als invaller belangrijk is. We kijken nu niet naar de ranglijst, maar willen langere tijd een goede vorm vasthouden. Dat is ons doel voor de komende tijd.’

Door de overwinning houdt Feyenoord Onder 19 aansluiting met de top van de kampioenscompetitie. De ploeg neemt de derde plek over van Sparta Rotterdam. De achterstand op koplopers Ajax Onder 19 en N.E.C. Onder 19 is drie punten, maar Feyenoord Onder 19 speelde een wedstrijd minder.

Feyenoord Onder 19 – Sparta Rotterdam Onder 19 2-0