Feyenoord O19 wint met 0-2 van Fc Volendam

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel won in het Kras Stadion met 1-2. Orkun Kökcü tekende in Volendam voor beide goals.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Kökcü al een grote kans kreeg op de openingstreffer. De 16-jarige middenvelder van Feyenoord zag zijn schot echter rakelings langs het doel van FC Volendam-doelman Barry Lauwers gaan. Enkele minuten later passeerde diezelfde Kökcü de doelman wel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na ruim een half uur spelen was het uiteindelijk wel raak voor Feyenoord Onder 19. Op aangeven van rechtsback Boyd Reith opende Kökcü de score: 0-1.

In het tweede bedrijf leek aanvoerder Jordy Wehrmann op prachtige wijze de voorsprong te vergroten. De middenvelder kreeg de bal door de lucht aangespeeld, controleerde hem en probeerde via een omhaal te scoren. De bal raakte echter de lat, waardoor de knappe balbehandeling niet werd beloond met een treffer. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd lukte het Kökcü wel om te scoren en tekende hij met zijn tweede treffer van de middag voor de 0-2. Enkele minuten later deed de thuisploeg nog iets terug waardoor er na negentig minuten spelen 1-2 op het scorebord stond.

Adriaanse kritisch

Trainer Adriaanse was na afloop van de wedstrijd blij met de overwinning, maar ook kritisch. ‘Kijkend naar de einduitslag zou je zeggen dat we het best lastig hebben gehad vanmiddag,’ sprak hij. ‘Als de eindstand vanmiddag 0-4 was geweest, was dat echter ook een reële uitslag geweest. We hebben niet groots gespeeld, maar kregen wel veel kansen. De jongens hebben nu even rust door de winterstop. Iedereen kan zich daarin opladen voor de Kampioenscompetitie, daar moeten we het laten zien.’

Winterstop

Het vlaggenschip van Feyenoord Academy traint komende dinsdag voor de laatste keer op het veld van Varkenoord in het huidige kalenderjaar. De eerste training in 2018 staat ingepland op donderdag 4 januari. Na de winterstop speelt het team in de Kampioenscompetitie, de eerste wedstrijd daarin wordt gespeeld op zaterdag 13 januari. Op dinsdag 6 of woensdag 7 februari speelt Feyenoord Onder 19 tegen FC Nitra in de play-offs van de UEFA Youth League. De exacte speeldatum wordt later bekend.

FC Volendam Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-2 (0-1)