Nieuws

Feyenoord O19 wint eerste competitiewedstrijd met 5-0 van Heerenveen O19

on

Feyenoord Onder 19 heeft een zeer goede generale repetitie beleefd in aanloop naar de eerste wedstrijd in de UEFA Youth League. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy versloeg zaterdagmiddag in de eerste competitiewedstrijd de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen met maar liefst 5-0.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel en keken in de beginfase de kat uit de boom. Na bijna een kwartier spelen zorgde Orkun Kökcü voor de eerste echte kans van de wedstrijd. De 16-jarige middenvelder haalde hard uit van buiten het zestienmetergebied, maar de lat zat een treffer in de weg. Na 22 minuten opende de ploeg van Cor Adriaanse de score via spits Joël Zwarts, die een voorzet van Alex Bangura binnenschoot. Enkele minuten later was de ploeg opnieuw trefzeker, dit keer wist Kökcü wel te scoren.

In de tweede helft was Onder 19 niet van plan om achterover te leunen en al snel maakte het de derde treffer van de middag. Verdediger Noah Lewis wist vanuit een corner met zijn hoofd te scoren. Ruim tien minuten later leidde een knappe aanval van de Feyenoorders, met opnieuw Zwarts als eindstation, tot de 4-0.  Invaller Niels Butter, die daarvoor Kökcü had vervangen, bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-0.

Bekijk alle goals hieronder in de videospeler.

Adriaanse tevreden

‘Het is altijd weer afwachten, de eerste wedstrijd van het seizoen,’ reageerde trainer Adriaanse na de competitiestart. ‘De uitslag lijkt mij gezien het spelbeeld verdiend. We wisten vanuit goed uitgespeelde aanvallen te scoren, waren in bepaalde fases dominant en lieten de bal goed lopen. We mogen tevreden zijn. Komende woensdag wacht Manchester City O19, dat is weer een ander niveau. Deze overwinning geeft in ieder geval vertrouwen richting die wedstrijd.’

Feyenoord Onder 19 – sc Heerenveen Onder 19 5-0

Scoreverloop:

22’ 1-0 Zwarts

24’ 2-0 Kökcü

48’ 3-0 Lewis

61’ 4-0 Zwarts

80’ 5-0 Butter

Opstelling  Feyenoord Onder 19

Van Leeuwen; Reith, Lewis, Geertruida (80’ Van Mullem), Smeulers; El Bouchataoui (77’ Van Wetten), Kökcü (62’ Butter), Wehrmann; V.d. Kust (77’ Huijgen), Zwarts en Bangura (68’ Kalentjev).

Kaartverkoop UEFA Youth League

Feyenoord Onder 19 begint de UEFA Youth League aanstaande woensdag om 15:00 uur tegen de leeftijdsgenoten van Engelse topclub. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior. Wil jij de talenten van Feyenoord en Manchester City in actie zien? Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn in de vrije verkoop verkrijgbaar. Ga naar www.feyenoord.nl/tickets-uefa-youth-league om direct kaarten te kopen.

Bron: Feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login