Feyenoord O19 verspeeld 2-0 voorsprong tegen NEC O19

Feyenoord Onder 19 heeft opnieuw punten laten liggen in de competitie. Het team van Feyenoord Academy ontving de leeftijdsgenoten van N.E.C. dinsdagavond op Varkenoord. De ploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen en hield slechts één punt over aan de wedstrijd.

De ploeg van trainer Dirk Kuyt leek geleerd te hebben van afgelopen weekend. Daarin kwam Feyenoord Onder 19 snel op een achterstand in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam (1-4). Dinsdag begon de ploeg wel geconcentreerd aan de wedstrijd, gaf het nauwelijks mogelijkheden weg en creëerde het zelf wel kansen.

Na een kleine tien minuten spelen beloonde Feyenoord Onder 19 zichzelf al. Naoufal Bannis, die in de basisopstelling startte, werd net buiten het zestienmetergebied neergehaald waardoor hij een vrije trap kreeg. De spits ging zelf achter de bal staan, maar doelman Coen van Dijk keerde het schot. In de rebound was Splinter de Mooij er echter als de kippen bij: 1-0.

Feyenoord Onder 19 had ook na de openingstreffer het betere van het spel. De ploeg zette goed druk en probeerde de bezoekers het opbouwen daardoor moeilijk te maken. Dit leek een aantal keer goed te lukken, maar doelman Van Dijk had een aantal keer geluk dat het balletje voor hem nét goed viel.

Na ruim een half uur spelen verdubbelde het team van Feyenoord Academy de score wel. Cheick Touré was met een goede actie aan de linkerkant van het veld de verdediging te slim af en loste vervolgens een goed schot: 2-0. Enkele minuten voor de rust moest de ploeg uit een vrije trap toch een tegengoal incasseren, waardoor de kleedkamer met een 2-1 voorsprong werd opgezocht.

Al snel in de tweede helft kreeg Feyenoord Onder 19 een nieuwe domper te verwerken. Vanuit wederom een vrije trap wisten de bezoekers uit Nijmegen op gelijke hoogte te komen. Kuyt probeerde met een aantal wissels vervolgens de grip op de wedstrijd terug te krijgen.

Het Onder 19-team van Feyenoord Academy kreeg daarna een aantal goede mogelijkheden, onder meer via invaller Abdel Belarbi. Helaas voor de jonge aanvaller zaten de doelman en de paal hem in de weg. N.E.C. Onder 19 probeerde vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Voor het doel miste het bij de bezoekers echter aan scherpte. Hierdoor stond er na negentig minuten 2-2 op het scorebord.

‘Ik heb een ploeg gezien die hard heeft gewerkt, vanaf de eerste tot laatste minuut,’ zei Kuyt na afloop. ‘We begonnen goed tegen een sterk verdedigend N.E.C. en maken twee goede goals. Niks aan de hand, maar door twee standaardsituaties worden we verschalkt. Dat is jammer en teleurstellend. Dat het beter moet, dat weten we. We gaan er verder aan blijven werken om dat te verbeteren.’