Nieuws

Feyenoord O19 verliest wedstrijd tegen Ulsan Hyundai

on

Feyenoord Onder 19 is donderdag het Mladen Ramljak International Memorial Tournament niet begonnen zoals het gehoopt had. Op het jeugdtoernooi in het Kroatische Zagreb verloor de ploeg van Cor Adriaanse met 2-0 van Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea, nadat het binnen tien minuten al met een man minder kwam te staan.

De oorzaak van de strenge beslissing van de scheidsrechter was een overtreding van verdediger Noah Lewis, die een doorgebroken speler naar de grond trok. ‘Je kan hem geven’, oordeelde Adriaanse over de rode kaart. De oefenmeester schakelde meteen over op een 4-4-1-systeem, maar kon daarmee niet voorkomen dat zijn team nog voor rust twee goals moest incasseren.
Vier minuten na de rode kaart viel de 1-0. Na een voorzet vanaf de zijkant werd er niet goed gedekt en kon de openingstreffer eenvoudig binnen getikt worden. Een dekkingsfout van Ian Smeulers bij een steekpass zorgde ervoor dat het na 35 minuten 2-0 werd. Daartegenover kreeg Onder 19 twee goede kansen, maar Wouter Burger schoot tegen de keeper en Achraf el Bouchataoui treuzelde te lang in de afronding.

Na rust stond zijn ploeg organisatorisch beter, vond Adriaanse. ‘We speelden wat compacter, waardoor we niet veel meer weggaven.’ Zelf kreeg Onder 19 nog twee kansen via invaller Lion Kalentjev en Joël Zwarts, maar ook zij wisten het net niet te vinden.

Adriaanse: ‘Wanneer je met tien man komt te staan, wordt er vooral op het gebied van onderlinge coaching meer gevraagd van de jongens. In dat opzicht was deze wedstrijd een leerzame les voor ons.’
Onder 19 bereidt zich met het toernooi in Kroatië voor op de UEFA Youth League, waar het dit jaar aan mee mag doen. In de groep van vier teams zitten behalve Feyenoord en Ulsan Hyundai ook Rijeka en Frankfurt, die donderdag 0-0 tegen elkaar speelden. Vrijdag treedt Onder 19 aan tegen Rijeka.

Feyenoord Onder 19 – Ulsan Hyundai Onder 19 0-2
Scoreverloop:
14’ 0-1
35’ 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 19
Wouter Beukers, Boyd Reith, Noah Lewis, Lutsharel Geertruida, Ian Smeulers, Jordy Wehrmann, Daudé van der Kust (60’ Simon Loshi), Achraf El Bouchataoui (60’ Lion Kalentjev), Joël Zwarts (60’ Niels Butter), Orkun Kökcü (60’ Jeremy van Mullem) , Wouter Burger (41’ Rodney Huijgen). 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login