Feyenoord O19 verliest na droomstart van AZ O19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag op pijnlijke wijze verloren van AZ Onder 19. De ploeg van Dirk Kuyt leek een mooie en dikke overwinning te boeken in een lastige uitwedstrijd, maar gaf de ruime voorsprong volledig uit handen.

Met liefst drie goals binnen acht minuten kon gerust worden gesproken van een droomstart voor Onder 19. Naoufal Bannis zorgde razendsnel voor de eerste treffer uit een strafschop. Het team nam geen gas terug en maakte snel de 0-2 toen Splinter de Mooij profiteerde van een goede voorzet afkomstig van Denzel Hall. Snel daarna was Bannis opnieuw trefzeker: 0-3.

AZ Onder 19 was pas tegen het einde van de eerste helft voor de eerste keer echt gevaarlijk. Doelman Tein Troost keerde een inzet knap. Enkele minuten later was het toch raak, waardoor de teams de kleedkamers opzochten bij de tussenstand van 1-3.

Ook de start van de tweede helft was in het voordeel van Feyenoord Onder 19 en er werd wederom snel gescoord. Cheick Touré zette na twee minuten de 1-4 op het scorebord. Ook daarna werd de ploeg gevaarlijk, onder andere via Marouan Azarkan, maar de vijfde Rotterdamse treffer bleef uit.

De overwinning leek binnen, maar na zo’n zeventig minuten ging het mis. In drie minuten tijd scoorde AZ Onder 19 twee keer waardoor het terugkwam tot 3-4. Feyenoord Onder 19 was het daarna helemaal kwijt. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. In de extra tijd maakte AZ Onder 19 ook nog eens de 5-4, waardoor Feyenoord Onder 19 met lege handen achterbleef.

AZ Onder 19 – Feyenoord Onder 19 5-4
2′ 0-1 Bannis (strafschop)
5′ 0-2 De Mooij