Feyenoord O19 verliest met 2-1 van AZ O19

Feyenoord Onder 19 heeft vrijdagavond een slechte generale repetitie beleefd in aanloop naar de play-offwedstrijd tegen FC Nitra in de UEFA Youth League. Het team van trainer Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel verloor met 2-1 op bezoek bij AZ Onder 19.

De eerdere wedstrijd tussen beide teams, die eind vorig jaar in de najaarscompetitie werd gespeeld (0-2 overwinning), kwam moeilijk op gang door compact spel van de twee ploegen. In het duel van vrijdagmiddag was dat allerminst het geval. De thuisploeg kreeg al snel een goede kans op de 1-0. AZ Onder 19-spits Jelle Duin kwam na een goede pas één-op-één te staan met doelman Jordie van Leeuwen, maar de Feyenoord-goalie gooide zich voor het schot waardoor hij zijn doel schoon hield.

Ook Feyenoord Onder 19 kreeg vlak daarna een levensgrote kans op de openingstreffer. Cheick Touré kwam naar binnen, na een goede actie aan de rechterkant van het veld, loste een schot maar zag zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal te gaan. Na bijna een kwartier spelen was het wél raak voor AZ Onder 19, doordat een hard schot onhoudbaar was voor Van Leeuwen: 1-0.

Na de openingstreffer kwam het initiatief bij Feyenoord Onder 19 te liggen, maar de ploeg was regelmatig slordig in de eindpass. De thuisploeg kreeg eveneens kansen op te scoren, wat enkele minuten voor het rustsignaal lukte. Spits Duin kon vrij inkoppen nadat doelman Van Leeuwen verkeerd uitkwam om de aanval onschadelijk te maken.

Dat Feyenoord Onder 19 niet met lege handen Noord-Holland wilde verlaten, werd snel na rust duidelijk. Na een goede aanval bracht Orkun Kökcü de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy bleef druk zetten om de gelijkmaker te forceren en kreeg daar enkele goede kansen voor, maar het ontbrak de ploeg aan geluk. Ondanks een sterk slotoffensief viel de gelijkmaker niet meer, waardoor  het Onder 19-team tegen de eerste nederlaag in de Kampioenscompetitie aanliep.

Trainer Adriaanse baalde na afloop van de wedstrijd van de nederlaag. ‘We begonnen niet goed aan de wedstrijd’, zei hij. ‘We waren niet overtuigend genoeg en in balbezit en balverlies was het te slap. De twee goals gaven we makkelijk weg. In de tweede helft speelden we veel overtuigender en maken we ook snel de 2-1. Daarna viel de gelijkmaker niet meer, het geluk ontbrak een beetje. In de wedstrijd tegen FC Nitra zal het dinsdag beter moeten.’

AZ Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-1