Feyenoord O19 verliest met 0-3 in mini-Klassieker

Voor Feyenoord Onder 19 is de mini-Klassieker uitgedraaid op een teleurstelling. In De Kuip ging het team van Dirk Kuyt met 0-3 ten onder tegen de leeftijdgenoten van Ajax.

De nederlaag was geflatteerd, maar vooral onnodig te noemen. Zeker in de eerste helft was Feyenoord Onder 19 sterker en was een voorsprong verdiend geweest. Noah Naujoks kreeg na een kwartier spelen de grootste kans met een kopbal, terwijl Wouter Burger van grote afstand kiezelhard op de lat kegelde.

Ajax stelde daar aanvallend niets tegenover en mocht ook na rust niet mopperen dat Feyenoord de trekker niet overhaalde. Marouan Azarkan kon vanaf rechts alleen op het doel af maar aarzelde te lang, terwijl in dezelfde aanval Naujoks op het laatste moment van de bal werd gelopen.

Extra pijnlijk was het dat Feyenoord niet veel later de bezoekers in het zadel hielp. Sem Valk gleed de bal heel ongelukkig achter doelman Joey Koorevaar en die klap kwam de ploeg niet meer te boven. Tunahan Tasci verdubbelde de voorsprong voor Ajax en ook het feit dat hij direct daarna eraf moest vanwege zijn tweede gele kaart, zorgde er niet voor dat Feyenoord nog terug kon komen.

In de blessuretijd vielen er nog twee rode kaarten. Max de Waal van Ajax kreeg direct rood, terwijl Burger zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Op dat moment had Naci Unuvar de eindstand al bepaald op 0-3, waardoor de mini-Klassieker uitliep op een grote teleurstelling. Bovendien is Feyenoord door de nederlaag en de resultaten op de andere velden nog altijd niet zeker van de kampioenspoule.