Feyenoord O19 verliest en mist aansluiting met top

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag dure punten verspeeld in de kampioenscompetitie. De ploeg ontving FC Groningen Onder 19 op Varkenoord en kon bij een zege aansluiting houden bij de bovenste plekken. Feyenoord Onder 19 verloor echter met 1-3.

De bezoekers uit Groningen begonnen goed aan het duel en kregen via een strafschop snel kans om de score te openen. Keeper Tein Troost voorkwam dit eigenhandig met een knappe redding en de stand bleef dus 0-0. Via een groot aantal mogelijkheden van Cheick Touré, Naoufal Bannis en Splinter de Mooij werd Feyenoord Onder 19 dreigend. Het was uiteindelijk Quilindschy Hartman die met een prachtige vrije trap de score opende en zijn team met een voorsprong de rust in liet gaan.

Het spel bleef vlak na rust ongewijzigd. Zo was Cheick Touré dichtbij, maar zijn inzet miste precisie. De Groningers wisten daarentegen wel het doel te vinden en zij kwamen na zeventig minuten op gelijke hoogte. Niet snel daarna profiteerden zij weer van een kans en werd de stand 1-2. In de laatste minuten begon Feyenoord Onder 19 aan een slotoffensief om de score op gelijke hoogte te brengen. De ruimtes werden daardoor groter en daar wist de tegenstander in de 82e minuut van de profiteren: 1-3. Dit was ook de einduitslag van het duel.

‘Dit is teleurstellend,’ zei Kuyt na afloop. ‘We begonnen slap, maar knokten ons goed terug in de wedstrijd. We kregen ook veel kansen in de beginfase van de tweede helft, dan moet je de 2-0 maken. Na de 1-1 liep het uit onze handen. We gingen dingen anders doen dan wat we hadden afgesproken. Dat is heel teleurstellend.’

Door de nederlaag – en het feit dat AZ Onder 19 won tegen sc Heerenveen Onder 19 (3-1) – ziet Feyenoord Onder 19 het gat naar de gedeelde koplopers FC Groningen Onder 19 en AZ Onder 19 groeien naar acht punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen AZ Onder 19 op het programma.

Feyenoord Onder 19 – FC Groningen Onder 19 1-3