Nieuws

Feyenoord O19 verliest derby tegen Sparta O19

on

Feyenoord Onder 19 is de maand november begonnen met een gevoelige nederlaag. De stadsderby tegen Sparta Rotterdam ging zaterdag op Varkenoord met 1-3 verloren.

Trainer Dirk Kuyt kon, in tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen (3-3), weer beschikken over Wouter Burger en Orkun Kökcü. De twee middenvelders startten in de basisopstelling, waardoor Rodney Huijgen en Splinter de Mooij plaats moesten nemen op de reservebank.

Kansrijke start
Beide teams kregen in de beginfase van de wedstrijd kansen op een vroege openingstreffer. Feyenoord Onder 19 werd onder andere gevaarlijk via Kökcü (schot weggebokst door keeper) en Naoufal Bannis (schot net naast).

De eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers uit Spangen belandde direct achter doelman Jordie van Leeuwen, die een inzet eerst nog wist te keren maar vervolgens geen antwoord had op een schot van Mohammed Tahiri: 0-1. Even later was het wederom raak voor Sparta, waardoor er halverwege een stand van 0-2 op het scorebord stond.

In de tweede helft leek Feyenoord Onder 19 het aanvallende spel lange tijd kwijt en was het Sparta Onder 19 dat de grootste mogelijkheden kreeg. Na een klein uur spelen leidde dat tot de 0-3. Julliani Eersteling kopte vanuit een vrije trap de bal achter Van Leeuwen.

Doelpunt Kökcü
Toen de wedstrijd al gespeeld leek, deed Feyenoord Onder 19 iets terug. Na goed doorjagen van Bannis kwam de bal uit bij Kökcü die de 1-3 binnenschoot. De ploeg kreeg daarna nog een groot aantal kansen op opnieuw te scoren, maar slaagde er niet in de spanning echt terug te brengen. Ook een goede solo van Kökcü werd niet beloond met een treffer, waardoor Feyenoord Onder 19 op eigen veld met 1-3 ten onder ging.

Kuyt: ‘Scherpte is het keyword’
‘Ik ben erg teleurgesteld,’ zei trainer Kuyt na afloop. ‘Het woord ‘scherpte’ is het keyword van vandaag. We misten scherpte in de afronding, maar ook op de momenten dat de tegenstander in ons zestienmetergebied kwam. Ik heb de jongens gezegd dat ik teleurgesteld ben, maar dat ik ook enorm veel vertrouwen in het team heb.’

Feyenoord Onder 19 – Sparta Onder 19 1-3 (0-2)
Scoreverloop:
39′ 0-1
43′ 0-2
56′ 0-3
68′ 1-3 Kökcü

Opstelling Feyenoord Onder 19: Van Leeuwen; Hall, Lewis (75′ Huijgen), Hendriks, Hartman (78′ De Mooij); El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Summerville, Bannis, Azarkan.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login