Nieuws

Feyenoord O19 speelt vanmiddag mini-Klassieker in Kampioenscompetitie

on

Voor Feyenoord Onder 19 staat er vrijdagmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel reist af naar Amsterdam, waar het vanaf 16:30 uur de leeftijdsgenoten van Ajax treft in de eerste mini-Klassieker in de Kampioenscompetitie.

‘De mini-Klassiekers zijn elk seizoen weer hoogtepunten,’ zei Onder 19-aanvoerder Jordy Wehrmann donderdag na de afsluitende training. ‘Eerder dit jaar, in de najaarscompetitie, kwamen we niet goed voor de dag tegen Ajax Onder 19 en verloren we. Hierdoor zijn we extra gemotiveerd om vrijdag te winnen. We hebben ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd, dus ik heb er vertrouwen in.’

De wedstrijd tegen Ajax Onder 19 is voor het vlaggenschip van Feyenoord Academy de eerste wedstrijd na de spectaculaire 2-3 overwinning op FC Nitra waarmee het zich plaatste voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De competitiewedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen zaterdag werd afgelast.

Belangrijk duel in Kampioenscompetitie

De talenten van Feyenoord hebben dus een lange voorbereiding achter de rug in aanloop naar de mini-Klassieker, die wordt gespeeld op sportcomplex De Toekomst. Wanneer het team een goed resultaat weet te behalen in Amsterdam, doet het ook goede zaken in de Kampioenscompetitie.

Feyenoord Onder 19 behaalde tot dusver vier punten uit de eerste drie wedstrijden in de competitie. Het team staat daarmee op de zesde plaats, maar de verschillen zijn klein. De Amsterdammers hebben acht punten, maar zij speelden een wedstrijd meer. Bij een overwinning kan Feyenoord het verschil dus terugbrengen tot één punt.

De wedstrijd tussen Ajax Onder 19 en Feyenoord Onder 19 begint vrijdagmiddag om 16:30 uur. Updates vanuit Amsterdam zijn te volgen via het officiële Twitter-account van Feyenoord.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login